zaterdag 24 januari 2009

klaspraat

In ons nieuwe project 'Hoe groeien bomen' is het van groot belang te weten hoe je net een boompje kan planten. Om dit te verduidelijken zochten we heel wat informatie op. We gingen stap voor stap te werk en maakten er een 'plantboek' van.

We willen heel graag weten welke bomen er bestaan, om dit te ontdekken zochten we eerst de bomen op die we in onze school vinden. We trokken er foto's van en maakten nadien afdrukken van de schors en de bladeren. We weten natuurlijk nog niet welke schors, en welke bladeren er allemaal te vinden zijn maar dit proberen we in dit project te weten te komen.

Wij hebben gedurende de voorbije week al heel wat informatie verzameld. Rune bracht boeken mee over houten speelgoed, Elise bracht een houten plank mee, Dieuwert zijn houten slang, enz. Ook voor de uitvoering van het project hebben we al heel wat leuke ideetjes verzameld. Misschien gaan we wel naar het houten huis van Wendy kijken (Moeder van Silke, Jente en Loran), we kunnen zelf houten speelgoedjes maken, we kunnen een kijkje nemen bij een schrijnwerker, enz.
In de loop van volgende week proberen we de projectvragen te verzamelen om nadien gericht aan het werk te gaan.

Vrijdag 30 januari brengt iedere klas in het kader van de gedichtendag een gedichtje naarvoor op de weekafsluiting. Jullie zijn van harte uitgenodigd om ook naar ons 'Boomgedichtje' te komen luisteren.