maandag 13 december 2010

Aan het werk...

Na de praatronde vlogen we er meteen in. Stempelen van moeilijke dinowoorden, sorteren van de gogo's, de ogen onderzoeken..., schilderen, dino's kleien, tekenen in het tekenboek, enz.















Na een lange dag bespraken we nog een paar onderzoekjes en kregen Mara, Linde, Zoé en Liv een talantje bij op de talentenweide. Nadat Milan en Xander zeer goed toonden hoe je moet borstelen, poetsten deze meisjes fier de tafels en de stoeltjes... Proficiat!

verslag praatronde 13 december

Kringleider : Xander Dag en datum: 13 december 2010
Weerman : Karlijn
Het weer van vandaag:Licht bewolkt
Tijdbewaker: Yorben


Ik ben… Ik voel me vandaag... Ik vertel...

Milan; Heel blij
Ik heb iets heel speciaal bij en wie het weet mag het niet verklappen! Diamantjes! Eigenlijk zijn het ook edelsteentjes. Zoé; die kunnen we voor het onderzoekje gebruiken!

Ayse; Heel blij
Mijn dinosaurus is gegroeid, hij is ‘zo’ groot geworden.

Sarah- Nadiya; Heel blij
Ik mijn boek bij om in te tekenen… en ik wil daar straks in werken.

Eva ; Verdrietig
Ik heb deze nacht overgegeven. ..

Xander : Heel blij
Ik heb mijn gogo’s mee, ik heb er ‘kei’ veel, ook van bliksem en een aap! We kunnen dezelfde en verschillende zoeken…

Ardelan ; Gewoon blij
Ik doe mijn doosje open, en er zit een hondje in. “woooow” De kindjes ‘piepen’. Ayse: Die neus is heel dik. (discussie; de neus in niet/wel dik) Xander; Ik vind dat mooi en ik ben fier op Ardelan

Karlijn ; Heel blij
Als je op dat knopje drukt kruipen de hamsters verder, en ook aan de tong maakt het geluid. Ayse: De ene heeft een korte staart, de andere een lange. Wij zoeken de verschillen…! (Haar – oren – neus – ogen - …)

Jaan; Heel blij

Valérie ; Heel blij
Ik heb een ponytje gekregen van de Sint en die kan zijn hoofdje draaien. (Kunnen wij dat ook?) Linde: Onze nek zit vast en daarom kunnen wij niet draaien. Jada: Als je je hoofd zo ver draait dan doet dat pijn! Milan; Wij kunnen dat ook, maar niet zonder onze rug te bewegen... anders krijg je nekpijn!

Linde; Heel blij
Ik heb mijn ketting van de kinderboerderij bij. Daar was de Kerstman en ik heb in de paardenkoets gezeten met oma en opa. Karlijn : Ik heb ook de Kerstman gezien in een koets. Max : ik heb daar heel lang geleden ook op de paardenkoets gezeten…

Mara; Heel blij
Ik heb mijn nagels gelakt. Mama heeft dat gedaan… De andere nagellak was in de badkamer op de grond gevallen…Milan ; Je kan de nagellak er ook af dan, als je er aan krabt. Eva ; Nee, er is een speciaal productje om het met een sponsje te doen ! Karlijn: Je kan het dan toch beter met dat productje doen, dat is makkelijk hoor!

Zoé; Heel blij
Ik heb mijn beste vrienden bij op de foto… Mathilde en nanni zijn mijn beste vriend. Dat is onze familie. (uitleg foto)

Max; Heel blij
Ik heb mijn kabouter pinnemuts bij, en die is juist hetzelfde als die van de klas. Ik heb die van zwarte piet en sinterklaas op papa zijn werk gekregen..

Mylo; Heel blij
Eigenlijk ben ik iets vergeten bij mijn thuis, en nu weet ik niet wat ik moet vertellen

Yorben; Heel blij
Ik heb mijn dinoschoenen bij en ze kunnen licht maken als je stampt. Mara heeft die schoenen al op tv gezien, heel veel anderen ook ! Milan heeft bijna dezelfde schoenen ! Linde; Die zool hebben wij al eens afgedrukt bij een onderzoekje over het verschil tussen een mensenvoet en een dinovoet ! Eva; Dat kunnen wij toch nu weer gebruiken voor het onderzoek van Gino Dino!

Jolien; Heel blij
Ik heb een hondje bij, dat is een knuffelhondje. Max heeft ook 2 hondjes, een hondje is wit en één bruin. Zoé : het hondje heeft zwarte oogjes…( gesprek ; over kleuren van de ogen) Zwarte ogen hebben wij niet – donker bruin kan wel !

Liv; Heel blij
Ik heb mijn potloodjes bij. Ik heb veel kleurtjes (kleuters zeggen de kleuren terwijl Liv ze laat zien) zwart – rood – paars- licht roos – oranje – bruin)
Ferre ziek

Jada ; Heel blij
Ik heb met mama met mijn pop gespeeld.

Lilith; heel blij
Ik heb mijn boekje bij, een prentenboekje voor Lieselot ! Wooow mooi! Sarah: Lieselot zegt wooow mooi, dus is Lieselot even de wasbeer!

Axl; Heel blij
Ik wil graag een onderzoekje « Hoe maken ze dit, (thee) en hoe doen ze dat er in. Xander; Ik weet dat, gewoon in heel heet water en dan eventjes wachten. Het water kleurt dan en en dan kan je dat opdrinken. Axl; Nee, maar hoe komt dat (die kruiden) in het zakje? Dat wil ik wel weten!

Sibbe; Blij

Lieselot; Heel blij
Ik vind het spannend om de praatronde voor de eerste keer met de pc te voeren… maar het lukt !


Aan het werk in de hoeken… (aanbod ten gevolge van de praatronde)
- Potloodjes Liv
- Hamsters Karlijn
- Tekenboek Sarah

Onderzoekje; Welke kleur van ogen zijn er in onze klas?
Onderzoekje; Hoe wordt thee gemaakt, en in een zakje gedaan?
Onderzoekje: Welke gogo’s zijn hetzelfde/verschillend? Hoeveel zijn het er?
Vervolg; Onderzoekje dinosaurussen


LIEDJE OF GEDICHTJE ten gevolge van de praatronde:
Wat zit er in dat doosje?