woensdag 24 september 2014

Mededeling: sportdag

Vrijdag is het sportdag!
In de voormiddag gaan wij rollebollen in Karteria. 
In de namiddag klimmen en klauteren én parachutespelen doen. 

Gelieve sportieve kledij en schoenen aan te doen.
De kinderen eten op school, wij hoeven geen extra waterflesjes of dergelijke mee te brengen.

Sportieve groetjes en alvast een grote dankjewel voor jullie hulp!

Een kijkje in de klas: Hoera Jasper is vier!

 VERJAARDAG

 Hoera! Het werd al even aangekondigd in de klas maar maandag was het eindelijk zo ver: De verjaardag van Jasper! Dit was meteen ook het eerste grote verjaardagsfeest van het schooljaar.
Wij gaven hem kussen, knuffels, wij zongen voor hem en staken de kaarsjes aan voor Jasper! 


 Jasper bracht een heel leuk cadeautje mee dat wij met een doorgeefspelletje spannend openden in de kring! DANKJEWEL, onze winkel is weer uitgebreid met deze lekkere vis en groentjes!

 Als kers op de taart smulden wij nadien van het heerlijke gebak! Mmmm... dankjewel!!!


BREVETTEN
 Twee weken geleden was de B aan de beurt, deze week was het de beurt aan één bolletje minder: de P! Wat lijken die letters sterk op elkaar... . Wij oefenen de letter in in het hoekenwerk, maken leuke oefeningen, voor wij de opdrachten van het uiteindelijke brevet uitvoeren. Voor het eerst leren de kleuters (derde kleuterklas) zich ook zelf inschalen volgens het viersporenonderwijs. (zie verslag klokhuis)


 NIEUWE BEELDENDE TECHNIEK
 Jasper, de jarige nam vrijdag de tijd om een activiteit te kiezen voor zijn verjaardag. Hij wou graag knutselen. In het knutselboek ging hij op zoek en vond hij: mannetjes uit papier maché.
 Dit vraagt natuurlijk wel heel wat voorbereidend scheurwerk. Gelukkig werken wij met zen allen samen en hebben wij tegen het einde van de dag een grote kom vol snippers. Een beetje heet water erbij... en donderdag kunnen wij verder werken!

ONDERZOEK
 Lena werkte het voorblad van het 'beroepenboek' af. Wij kunnen nog heel wat informatie gebruiken over de beroepen van mama en papa!
HOEKENWERK
 De boerderij wordt klaargemaakt door boer Thorwald!

 In de poppen- of toneelhoek gaat het er iets dramatischer aantoe. De appel (zie boven) was de boosdoener... .

 Wij speelden een spel op de Ipads en bouwden de stad na met blokken.

LEESVRIENDJE 
 Maandag was het de beurt aan Leonie met haar mama. 'De mooiste vis van de zee' was het prachtige verhaal dat zij samen voorlazen.
Dankjewel voor dit mooie verhaal!
Wij ontdekten prachtige prenten en een nieuwe techniek: waterverf met glittertjes! 


VRIJE TEKST 
 Met de mooie techniek gingen wij zelf aan de slag in onze vrije tekstenboeken.



 De eerste maand is bijna voorbij dus... de eerste krant met de vrije tekstjes ontvangen jullie binnenkort in de boekentas!


 TECHNIEKTORENS

 Tijdens de vorige weken gingen wij vooral met metselsteentjes uit de techniektorens aan de slag. Die bracht ik nu naar de klas van An. Ondertussen legde An in onze klas haar nieuwe techniek uit: magnetisme. In het hoekenwerk zorgt Loren er met het beurtrolblad voor dat iedereen rustig kennis kan maken met deze techniek.

LEZEN MET DE OUDSTE/JONGSTE KLEUTERS 
Het was de beurt aan de jongste kleuters. Mireille verwende ons in de klas met een prachtig verhaaltje over 'de noot'. Ze bracht een paar lekkere okkernoten mee waar wij samen mee aan de slag kunnen gaan. Dankjewel!