maandag 28 maart 2011

praatronde 28 maart

Kringleider; Ayse Datum van vandaag : 28 maart Weerman; Jaan Tijdbewaker: Jolien Verslaggever; Ferre met letterstempels… (Tijdens deze praatronde liet de computer ons heel even in de steek waardoor een aantal gesprekjes van vandaag niet in dit verslag opgenomen werden. Mijn excuses!!!) Ik ben… Ik voel me…. Ik vertel... Milan; heel blij Mylo; heel blij Jada; heel blij Linde; heel blij Ik ben toen het heel lekker weer was met Frederik op de schuifaf geweest… Jolien; heel blij Dit is een diablo en ik ga tonen hoe je dat moet doen. Iemand mag mij helpen? Sibbe; Ik weet hoe je dat moet doen, van op Rube zijn circusfeestje! Onderzoek; Hoe speel je met een diablo? Axl; heel blij Ik heb een 'controleurpak' bij. Die knipt kaartjes op de trein. Dat bordje dient om de trein te laten stoppen en te laten doorrijden. Ik sta op het perron! (uitleg…) Max; Eigenlijk heb ik al politieagenten gezien met zo een bordje… en daar kan je de auto’s mee doen stoppen. Milan; Dat bordje is niet alleen voor de treinen, maar ook voor de politie. Rood is stoppen en… Max; heel blij Ik moet iets heel speciaal halen uit mijn boekentas.. Dat is packogun en packogear… Afspraak met mama; ik mag die niet geven aan de kindjes… en ééntje wel aan Ferre… Eva; heel blij Ik heb een popje bij en ik kan met haar haren iets mooi maken…maar eerst moet ik ze uitkammen. Ik kan aan de zijkant vlechtjes maken en hier een staart… Ayse; Eva heeft 6 elastiekjes bij! Ik heb ze geteld! Ardelan; heel blij Sarah; heel blij Ik heb een zeemeermin bij en die mag altijd in de douche en ik was haar haren zelf! (Haar = haar ???) Jaan; heel blij Gisteren zijn Rozemarijn en Floor komen slapen… Valérie; heel blij Luna heeft een nieuwe babypoes gekregen…Als het zondag was moesten we even naar het ziekenhuis met Luna, en toen moesten de baby’s eruit. De baby was wit, en heel donker bruin! Het was er maar één! Ayse; Kan Luna al springen? Valérie; Ja, ik heb een hele grote krabpaal gekocht… (gesprekje over Luna) Lieselot; heel blij Ik heb een nieuw boek… ‘Ik kan tekenen’ waarin heel wat leuke stappenplannetjes staan om bijvoorbeeld dino’s of voertuigen te leren tekenen! Sibbe; Witse heeft dat boek ook. Eva; Staat daar ook een paard in? Lieselot; Ik denk het wel, jij mag straks zoeken… (boek mag gebruikt worden in de hoeken) Karlijn; heel blij Ik heb kaartjes bij en er is ook ééntje van mijn mama haar winkel bij! De kaartjes kunnen in onze winkel verkocht worden, dan hebben we een kaartjeswinkel… Ayse; heel blij Ik heb een tekening bij voor Milan… Het is een roosje… Hoeken (ten gevolge van de praatronde) - Fluostiften - Haren van de pop uitkammen in de poppenhoek! - Kaartjeswinkel… - Boek; Ik kan tekenen - Onderzoekjes; - Hoe doet de kaartjesknipper zijn werk? (axl)

De afsluitronde

De afsluitronde... "Eerst schreven we onze naam. Dan tekenden we de woordjes van het geheime liedje, dan schreven wij de woordjes erbij. We kleurden de tekeningen in, en dan gingen we ze in stukjes verdelen... Zo: mo - le - naar, dat zijn 3 stipjes!" (Uitleg Karlijn tijdens de afsluitronde) Ons winkeltje werd vandaag een kaartenwinkeltje. Je kon er allerlei leuke kaartjes kopen! (zie praatronde)

Linde stelde fier haar geheime prinsessentekening voor. Ze kreeg heel wat complimentjes over de kleur, de mooie vorm van het rokje, het gras dat ze volgens de schrijfpatroontjes gemaakt had, enz! Knap Linde!
Milan, Sibbe, Lilith en Ayse werkten deze namiddag in de eerste graad verder aan de prenten voor het geheim verhaal. Ze deden dat aan de hand van verschillende technieken zoals crepepapier, ecoline, wasco, enz. en maakten prachtige werken!
Ondanks Milan er niet was stelde Zoé aan het einde van de dag fier Milan zijn tekening voor! Hij tekende in onze klas volgens een stappenplan uit het nieuwe tekenboek een dinosaurus!
In de praatronde werd de opmerking gemaakt over het woord 'haar' en alle betekenissen... Ferre maakte daarover een verslagje in het dagboek!

Axl was vandaag verkleed als 'kaartjesknipper'. In de knutselhoek werden rittenkaarten gemaakt, en als de kaartjesknipper langs kwam knipte hij met zijn knijpertje in het kaartje! Zo een kaartje kan je kopen aan het loket, en als je dat hebt wil het zeggen dat je betaald hebt op de trein...!


De moeilijke oefening die de derde kleuterklas vanochtend deed stelde ook Eva voor aan de klas! Ze maakte er een spelletje van waarbij de tweede kleuterklas de woordjes in stukjes verdeelde, en de derde het juiste antwoord zei!


En ook Valérie liet haar verslagje zien dat ze vandaag nog even afwerkte! Xander vertelde vorige week over de dakpannen die papa aan het leggen was. De dakpannen werden gevisualiseerd aan de hand van schrijfpatronen...!


Na deze korte afsluitronde was het weer tijd voor agent Si en agent Cret!

'Verboden voor allemaal' was het verhaal dat zij vandaag aan ons vertelden!