maandag 8 november 2010

dozen gezocht - woensdag verkeersdag

We vlogen er vandaag meteen in...

"Hoe kunnen wij een brievenbus maken?" is het onderzoekje dat Eva, Ayse, Sarah, Ferre, Karlijn en Jada" vanochtend uitwerkten.
We maakten samen een stappenplan dat de volgende dagen door alle kindjes kan gebruikt worden...
Stap 1: De brievenbus bekleven met gescheurde zijdepapiertjes in 2 kleuren... werd vandaag alvast uitgevoerd bij 6 brievenbusjes!
We kunnen nog steeds lege zakdoekdoosjes gebruiken!

"Hoe kunnen wij een elektrisch molentje maken?" is de onderzoeksvraag die Axl deze morgen in de kring stelde. Deze vraag leek de kindjes wel heel boeiend.
Vorige keer maakten we een molentje dat op windenergie werkt, en leerden we over windmolens die elektriciteit maken... Maar dit wordt weer een nieuwe uitdaging!
Ouders die graag samen met de kleuters aan een elektrisch molentje willen werken, mogen dit zeker laten weten!

In de poppenhoek werd vandaag al goed gewogen met de weegschaal die we van Karlijn kregen. Een paar fruitjes meer of minder gaf dadelijk een groot verschil in de weegschaal! Welk fruitje weegt meer dan - minder dan? Is het grootste fruitje het zwaarste? Enz.

Aan het einde van de dag na al dat werken in de hoeken bespraken we samen wat al wel en niet gedaan is. We gaven pluimpjes aan elkaar en koppelde 'negatieve boodschappen aan positieve boodschappen'. Na het sprookje van Roodkapje en de Boze wolf sloten we met een dikke knuffel deze dag af!

Woensdag is het verkeersdag! Wij maken dan samen een verkeerswandeling rond de school! Wie deze wandeling graag mee begeleid mag dit zeker laten weten!
Donderdag en vrijdag is het geen school.