zaterdag 14 mei 2016

Een kijkje in de klas: Fietsen maar!


Lieve ouders! 

We hebben deze week weer heel wat beleefd!


 Gwendolyn, Jasper en Wannes zoeken in de tuin naar kriebelbeestjes.




Op donderdag moest Joyce wel even schrikken. Ineens ziet ze onder haar tafeltje een brief liggen. Het is van Tribus Magus. Ze vertellen ons dat het nu aangenaam wonen is in Cor Castellum na de komst van de pitkleutertjes! De mensen nemen nu de fiets, er wordt geen natuur meer vernield en Lacertus is weer helemaal de oude. Tribus Magus heeft geen Signumdrop meer nodig. Ze willen het aan ons geven! Het pitelfje heeft immers gezien dat wij zo van die fantastische toneeltjes kunnen maken! Maar waar is de signumdrop? Gevonden!

De klas wordt ingedeeld in groepjes met 5 vriendjes en vriendinnetjes voor de toneeltjes. Diegene die willen meedoen steken ijverig hun vinger op. 


Maar er worden ook nog steeds toneeltjes in de poppenhoek gemaakt. Kan jij raden wie er onder de paarse pruik zit? 




Nu we weten wat het verschil is tussen een tor en een meikever, verwerken we het onderzoek in ons onderzoeksboek. We leggen sjablonen van de meikever en de tor op het blad en stempelen het blad vol. Dan afhalen maar. Wow!

 






 Dan is het eindelijk tijd om naar het toneeltje van Cassius en Wannes te kijken. Ze brengen voor ons een toneel en muziekwerkje over roofvogels. 







Thomas vertelde ons op de klasraad dat hij nog eens graag een fietsdag zou willen inlassen. Op donderdag kwamen we allemaal met de fiets of de step naar school om bij het mooie weer eens lekker te kunnen fietsen! Iedereen doet het super!



Barre kiest voor zijn verjaardag een kookactiviteit. We maken samen een smoothie om tijdens de middag bij de boterhammetjes op te eten. We snijden de kiwi's, bananen, druiven en aardbeien al fijn. Dat gaat super snel! Joyce kon bijna niet volgen met al die handige handjes! 


Vervolgens doen we het fruit in de blender, gieten we er de fruitsap bij. En dan BLENDEN maar! JOEHOEW. 




Nadat alle smoothies uitgeschonken zijn, kunnen we lekker smullen van de gezonde  lekkernij! 




Cassius en Thorwald maken hun portret. Ze werken daarvoor heel goed samen. Super jongens!


Er hangen nu al 3 graffiti- kunstwerken aan onze muur!  Portret 1: Barre en Leonie. Portret 2: Tibet, Liane en Barre en Portret 3: Cassius en Thorwald. 


 Frida zoekt uit hoe zwaar de joskes zijn en zet ze van licht naar zwaar. Wat heeft het dikste joske gegeten? Een lolly? Ze legt de juiste voorwerpen bij de juiste joskes. 


 Lander en William spelen het lettergrabbelspel. Ze grabbelen in de bak met zout en kijken waar het kaartje op het blad moet liggen. Het kaartje met de indiaan op moet bij de letter 'I'. 







 We moesten vandaag afscheid nemen van Esther Om ons erg te bedanken, laat ze ons smullen van een lekkere appelcake! We gaan je missen Esther!



 Dan is het tijd om Barre zijn verjaardag te vieren! Barre laat ons zien dat hij al helemaal zelf op de tafel kan klimmen! We zingen maar liefst drie verjaardagsliedjes. HIEPERDEPIEP. We zingen zo met volle borst dat zijn oortjes er pijn van doen.



 Vervolgens mag Barre zijn zes kaarsjes uitblazen. Proficiat Barre! 





 Maar wat zit er in dat leuke pakje? We zijn allemaal erg nieuwsgierig en kunnen er niet van blijven zitten. Dan tovert Barre knikkers met insecten in tevoorschijn en een muziekinstrumentje. Dat zijn leuke cadeaus! Dank je wel Barre! Na het cadeautje kunnen we smullen van de lekkere yoghurtijsjes. Mmm !



 Tijdens het ateliertje geeft Joyce relaxatie. We doen eerst aan Aerobic, spelen dan ademhalingspelletjes, doen aan lachtherapie en luisteren naar rustige muziek.

 Wat een fijne en zonnige week! 

Fijn verlengd weekend!