zaterdag 14 november 2015

Een kijkje in de klas: De laatste dagen met juf Joyce


De dagen korten af. Ik geniet nog even van deze laatste twee dagen stage en natuurlijk van de kinderen! 












We brachten donderdag een bezoek aan de schapen- en koeienweide van de Halve Maan. We leren er veel over deze twee  soorten dieren. Zo weten we dat een koe, niet alleen melk en vlees geeft maar dat er van zijn vacht ook leder wordt gemaakt. Van dat leder worden onze schoenen gemaakt! We bekijken eens allemaal onze schoenen. We weten dat een schaap niet alleen wit kan zijn, en dat vrouwtjesschapen ook hoorns kunnen hebben,want er zijn heel veel verschillende rassen! We onderzoeken de uier en zoeken uit met welke soort schapen we te maken hebben: de soya- schapen.

Joyce beloofde ons dat als we rustig konden zijn, we in de schapenweide mochten gaan. Omdat wij dat zo goed doen, gaan we één voor één door het poortje en sluipen we telkens dichter en dichter bij de schapen.


Stella koos ervoor om als klas verkleed naar school te komen of dat we de verkleedkleren van de poppenhoek kunnen gebruiken. In de ochtend zitten we allemaal klaar om met de modeshow te starten. We bekijken elkaar nog eens goed, we zien er piekfijn uit! 

Dan was de modeshow aangebroken! Spannend! 













 We laten onze coolste kunstjes zien...


en zingen 'lang zal ze leven" voor Stella! 


Stella mag in de grote stoel zitten en toont fier haar verjaardagsmedaille.




We zingen nog eens fijn voor Stella.






Het moment is dan eindelijk aangebroken. We geven het cadeautje door op muziek en wachten in spanning af wat er in het inpakpapier zit verstopt.  Stella en haar ouders hebben voor ons mooie viltstiften gekocht die we nu zelf mogen uittesten! 

We eten de lekkere cupcakes. Dat smaakt. Mmm

Hartelijk bedankt aan Stella en ouders voor de lekkere cupcakes en het mooie cadeau! 



Jasper legt aan Wannes het nieuwe spelletje 'Dier op Dier' uit waarbij we dieren op de krokodil moeten stapelen zonder de dierentoren te laten vallen.


We onderzoeken welke voorwerpen zinken en welke drijven. 


We werken onze brevetjes af en doen dat nu al zonder de juf!



 We genieten weer van een mooie toneeltje, gespeeld door Liane, Gwendolyn en Billie- Roos! Knap!

Wat was dat een leerrijke en mooie stageweek! Ik ga jullie missen. Ik wil iedereen bedanken, mijn kleutertjes, ouders en Lieselot. Zonder jullie was deze stageweek zeker niet zo fijn geweest.

Groetjes en tot in april

Juf Joyce