zondag 12 juni 2011

Verslag kamp Dworp 6 en 7 juni 2011

Maandagochtend kwamen we aan in het Provinciaal domein 'Hanensbos' in Dworp! Terwijl de mama's en papa's ijverig de auto's leeg maakten doken wij het elfen- en trollenbos in!




Daar vonden we onze eerste brief, met daarbij een pakje. Boris de bostrol schreef over onze komst en vroeg ons of wij in dit bos heeeel erg goed zouden samen werken. Na eeuwen lang ruzie tussen de trollen en elfjes zouden wij als Diesterse bezoekertejs... weer voor vrede kunnen zorgen! Dat was zijn grote droom...




In het grote pak vonden we afspraken om het samen werken vlot te laten verlopen en als verrassing kreeg iedereen een t-shirtje met zijn/haar naam!




Zo, het kampje kon beginnen en we vlogen er meteen tegenaan. We hielden voortdurend de droom van Boris in onze hoofdjes...






















Al waren we nog maar net aangekomen.. na een eerste lekkere maaltijd in het domein was het al tijd om naar onze eerste activiteit te vertrekken: Het kabouterpad in Huizingen!











Daar kwamen onze t-shirtjes alvast goed van pas...


Maar alsof het kampje nog niet spannend genoeg was... was het maandag al meteen de verjaardag van Jada! We zongen voor haar, tekenden en maakten samen een kroon! Op haar wangetjes kon ze veel zoentjes voelen... die van overal naar haar gestuurd werden.



Twee kaboutergidsen wachten ons op aan de ingang van het kabouterpad. Aan de hand van allerlei opdrachten komen wij uitendelijk terecht bij de kabouterschat!














Wij proeven honing, gemaakt van de bij...



We meten bomen, gaan op ontdekking in de bloemenweide, zoeken naar gemoufleerde diersoorten, op bzoek bij de ganzen enz. Na alle opdrachten gedaan te hebben verdienen we een knappe kaboutermedaille en is het tijd om de speeltuin te ontdekken!




Na het avondeten horen we plots geluid... het lijkt wel van diep in het bos te komen..! Zou het Boris de bostrol al zijn? Dan hebben wij onze opdracht al volbracht...? Wij luisteren naar het geluid en gaan voorzichtig dichterbij...! Wij horen vrolijke gitaarmuziek en zien in de verte beweging!





Nee, het is niet Boris de Bostrol maar wel een hele goede vriend van Boris! Hij heeft een opdracht gekregen en wil ons heel graag een liedje aanleren over dit bos! Al redelijk snel zingen de kleuters, de mama's en de papa's en alle trollen en elfen in het bos... dit liedje luidkeels mee! Nadien dansen en zingen we 'Steek je vinger in de lucht', 'Er is een beer in de weer', enz.


De oogjes worden steeds kleiner en na deze muzikale dagafsluitng kan de nachtrust niet meer stuk! Wij duiken ons bedje in, en dan ssssst... zacht geklop op de deur: Nog een allerlaatste slaapliedje van Joran, ,de vriend van Boris!






De volgende ochtend is het al opnieuw feest! Hoera, Max is 5 jaar!






Vandaag moeten we Boris helemaal overtuigen dag wij kunnen samen werken! Dit keer met behulp van de schatbewaakster...! Ergens in dit bos woont een schatbewaakster die al eeuwen lang edelstenen bewaard, ze wil ze met niemand delen...! Tenzij met hele lieve, zorgzame boswezentjes...!




We bouwen een kampeneiland in het bos om straks de edelstenen in te verstoppen. Want jammer genoeg... zijn er ook nog slechterikken in het bos. Zij willen natuurlijk ook graag een edelsteen bemachtigen...

















Stilaan wordt de droom van Boris werkelijkheid... 21 kleutertjes bouwen samen hun vredevol... kampeneiland!

En ook allerlei kleine diertjes zijn op dat eiland welkom!





Het kampeneiland is af... dus we gaan op zoek naar de schatbewaakster. We voeren allerlei liefdevolle opdrachtjes uit en de edelstenen stromen binnen...!


- Maak een vreugdedansje


- Geef elkaar een knuffel


- Bedenk een leuke groet


-...





































Boris was wel erg tevreden... In een brief bedankte hij ons en gaf hij als verrassing een grote schatkist! Deze zat vol met knutselmateriaal! Hij stelde voor hiermee een groot feest te organiseren, en daar zou hij ons heel graag ontmoeten!




















In de namiddag stonden alle mama's en papa's weer maar eens paraat en maakten de kleuters zich klaar voor het feest! Schminken, juwelen maken, drankjes toveren, een kroon maken, elfenvleugels, trollenoren, vlagjes, en een schudpotje maken! Het werd een onvertelijke knutselnamiddag!






















En dan was eindelijk het moment aangebroken waar we al heel lang naar uitkeken... Boris de Bostrol kwam ons bedanken op het feest! Hij vertelde hoe fier hij was op ons en danste met ons in het rond! Jada zorgde voor heerlijke ijsjes (verjaardagscadeau) en de drankjes... die hadden we zelf getoverd!


































Ook het tweede kampdagje is voorbij gevlogen... Met een grote glimlach maar kleine oogjes... reden we terug richting Diest! Het was een onvergelijk kamp, en we zullen Boris niet snel vergeten...!



DANKUWEL LIEVE OUDERS VOOR JULLIE MEDEWERKING VOOR EN TIJDENS DIT KAMP, ZONDER JULLIE WAS DIT NIET MOGELIJK


DANKJEWEL BORIS DE BOSTROL EN JORAN!!!