dinsdag 12 oktober 2010

Welkom in PIT-LAND...

Het 'batterijopladertje' van het fototoestel... is zoek! Vandaar dat we voorlopig geen foto's op de blog kunnen plaatsen! Hopelijk vinden we het snel terug!

We gingen vandaag op zoek naar een nieuwe naam voor onze poppenkast:
Heel wat ideetjes werden in de groep besproken;
'Het axenland' (Ardelan)
'De Marapoppenkast' (ZoƩ)
'We tekenen gewoon de dieren met krijt en dan is het dierenpoppenkast' (Xander)
'We noemen de poppenkast Pit-kast' (Axl)
'Gekke poppenkast' (Max)
...
Maar uiteindelijk werd 'PIT-LAND' de naam van onze poppenkast.

In ons winkeltje werd heel wat gerekend vandaag, dit deden we met behulp van de kassa... en heel veel centjes! DANKU voor de centjes AN!
Ook voor het winkeltje dachten we na over een leuke naam...
De derde kleuterklas was het kookproject duidelijk nog niet vergeten en de 'smulpaap' werd dan ook de naam van ons winkeltje!
Je kan er ijsjes kopen voor 2 euro, een tros druiven voor 5 euro, kaas voor 2 euro en worstjes heb je al voor 1 euro! Kom gerust eens een kijkje nemen, en laat je verder helpen door onze smulpaapjes!

Naar aanleiding van ons onderzoekje rond energie werkten we vandaag verder aan onze windmolens. Vandaag was het tijd voor stap 2: toveren... met olijfolie schilderden wij over de mooi gekleurde wascotekeningen... en deze werden doorschijnend! Morgen kunnen we stap 3 uitvoeren; doorschijnende papiertjes plooien tot een molentje. En dan stap 4: De wind mag waaien!

Liv opende vandaag een nieuw onderzoekje 'Hoe worden edelstenen gemaakt?'. Wie daar informatie over heeft mag deze zeker meebrengen!

Petra bevestigde al dat zij er vrijdag zal bij zijn. Dankuwel!
Wij zijn nog op zoek naar ouders die mee met ons naar het bos willen!