woensdag 21 oktober 2015

Een kijkje in de klas; Dit ben ik!

 Finn was maandag kringleider maar hij had één probleem! Loesje, de klaspop die elke keer op de schoot van de kringleider zit is spoorloos! Loes is weg, ze zit niet in haar zetel en is nergens te zien!
Wij gaan op zoek, vinden voetsporen, horen geluiden, ... . Misschien is Loes iemand aan het zoeken?


 Inderdaad! Treurend vinden wij Loes terug, ze was zo verdrietig omdat Finn in het ziekenhuis lag...dus besloot ze zijn reigersmedaille naar hem toe te brengen!
Gelukkig is Finn intussen al terug in onze klas! Loes geeft de medaille... en wij beginnen deze keer met Finn en met Loes...aan de nieuwe week!

 Hoe zie ik er uit? Wij kijken naar allerlei zelfportretten van heel wat kunstenaars en kiezen onze eigen stijl. In een techniek naar keuze maken wij ons zelfportret.


 Zwarte lijnen, ecoline, kleurpotlood, collage, glitterverf, tekenpotlood, pastelkrijt, onze vriendjes zien er erg creatief uit in het onderzoeksboek!

 Ondertussen maken wij nieuwe lijm om nog meer te kunnen knutselen in de creahoek!
 Aan de computer leren wij tellen en het juiste aantal figuurtjes aanklikken.

 Ook op de I-pad spelen wij een 'tel-de-visjesspel!'
 Het nieuwe brevetje van wiskunde wordt aangekondigd. De kindjes van de tweede kleuterklas mogen oefenen met een blaadje, de kindjes van de derde kleuterklas proberen tegen vrijdag hun brevetje af te werken!
 Knap hoor!

 Ondertussen maken wij moeilijke puzzels in de klas!
En wij krijgen bezoek van...meneer Edelbert uit Ravenstein. Hij leert ons sierlijk marcheren en wij stappen met deze fiere koning door de school op het ritme van de muziek! Samen met Ilse haar klas sluiten wij dinsdag af!
Op woensdag en donderdagvoormiddag maken wij met de derde kleuterklas allerlei oefeningen in ons werkboekje en is het tijd voor: de cito-afname.
De tweede kleuterklas wordt ondertussen fijn in de watten gelegd in de klas van Mireille!