dinsdag 8 oktober 2013

Een kijkje in de klas; Wie heeft onze nieuwe vrijetekstenwand al ontdekt?

Lieve ouders,

Sinds vorige weken vinden jullie de vrije tekstenboeken van de kinderen terug achteraan in onze klas. Bij deze worden jullie warm uitgenodigd om zeker en vast verder dan de kring te wandelen... en op zoek te gaan naar de vrije teksten van jouw kind en de anderen!





 EEN GROTE DANKJEWEL AAN ERWIN EN NICO die speciaal voor ons deze vrijetekstenwand maakten! Wij maakten voor hen in de klas een mooie kaart en allerlei kunstwerkjes. Wij nodigen hen binnenkort uit om deze in ontvangst te nemen en te luisteren naar onze tekstjes.

 "Hoe doe je een sit-up?" was het onderzoekje dat Mathieu maandagmiddag na de eerste afname van de cito-testjes voorstelde in de kring. Met een beurtrolblad ging hij aan de slag en leerde hij één voor één aan de kinderen hoe je een 'mooie sit-up' uitvoert.
 In de poppenhoek werd een knap toneeltje uitgewerkt. Een welgekend verhaal over een mooi meisje die 'perongeluk' in een giftige appel bijt... werd enthousiast gespeeld!
 De boze heks en de koningin hebben er plezier in...
 Ze lijkt er bijna aan te sterven...
Maar gelukkig komt dan: de prins!
                                                                  
 Het toneel werd gespeeld voor de hele klas in de kring! Wij gaven hen een grote pluim! Proficiat vriendjes, knap!
 Maar ook in de andere hoeken gingen wij ijverig aan de slag.
 De zandbak werd helemaal schoongemaakt en zuiver geborsteld.

 Omdat het bordje van de bewegingsruimte wel heel hard aan het verslijten was maakten wij vandaag in de hoeken een nieuw. Voor en na schooltijd mogen wij daar niet spelen!



 Wij hebben één groot onderzoeksboek voor de klas, en zoals op de klasavond verteld heeft elke kleuter van de derde kleuterklas zijn/haar eigen onderzoeksboek. Wij gingen maandag ijverig aan het werk. Het eerste grote onderzoekje dat wij in het boek plakten is 'Wie zat daar in die dikke buik?' Wij maakten naast de foto's een persoonlijke verwerking en tekenden één van de vele mooie herinneringen aan de babybezoekjes.





"Herfst, herfst, wat heb je te koop?"
Dinsdagmiddag toverden wij onze groenten- en fruitwinkel om in een herfstwinkel. Er worden allerlei herfstvruchten verkocht vb paddestoelen, kastanjes, 'regen', 'wind', blaadjes, enz. Wij maakten alvast kaartjes van wat je daar kan vinden en plannen in de komende weken een herfstwandeling om onze winkel uit te breiden!