woensdag 18 mei 2016

Mededeling: BEGELEIDING OP SPORTDAG



Lieve ouders

Op maandag 23 mei zal er voor alle kleuterklassen een sportdag plaatsvinden. In de voormiddag zullen de kinderen verschillende activiteiten kunnen doen in de sporthal aan de citadel in Diest. We zullen maandag omstreeks 08u40 samen vertrekken aan de klas richting de citadel. We zullen deze afstand te voet afleggen. We hebben zo'n 40 minuten uitgerekend voor deze wandeling. De sportdag aan de sporthal van de citadel zal duren tot 11u25. Daarna zullen we eerst gezellig picknicken in de buurt van de citadel en nadien samen met de kinderen naar de Halve Maan gaan om daar nog leuke spelletjes te spelen of te spelen in de speeltuin.

Vergeet zeker geen lunchpakket en koek/fruit mee te geven en voldoende drinken. 

Vervolgens zijn we nog op zoek naar 2 á 3 ouders die ons zouden willen vergezellen tijdens de wandeling(en) en/of begeleiding ter plekke tijdens het eerste deel van de sportdag. Indien je interesse hebt mag je Lieselot of mij deze week of dit weekend nog aanspreken.

Jullie kunnen mij buiten de schooluren bereiken op volgend email- adres; joyce.weyens@student.ucll.be

Groetjes en alvast bedankt

Joyce

Een kijkje in de klas: De Tribus Magustoneeltjes


Billie- Roos en Tessa werken aan hun portret. Ze knippen hun gezicht uit en werken de ogen, mond en neus af. Dan spuiten maar. 



Kijk eens wat een mooi resultaat! 


Deze week gingen we aan de slag door met materialen op de lichtbak te werken. Thomas gebruikt een echte breinaald om te schrijven in het zand. 


Finn en Annaïs maakten een kussen- voetenpad in de klas. 


Fala nam een boekje en een muziekdoosje mee naar de klas. Ze stelde voor om in de tent het boekje voor te lezen voor twee klasgenootje. Het muziekdoosje diende als achtergrondmuziek. Ze maakten er een echt feestje van!


Barre zoekt uit hoeveel rode stroken en blauwe vierkanten er in de verschillende voorwerpen passen. Dat duidt hij aan op een oefenblad. Knap Barre! Een wiskundig knobbel! gesignaleerd!


In de klas komen we elke week opnieuw weer gekke wezentjes tegen. Wie is het deze keer? 

En dan is het eindelijk zover! Het is tijd voor de toneeltjes die de kinderen  zelf hebben bedacht over het kamp, in opdracht van het Pitelfje. Op dinsdag konden we genieten van het toneel van Annaïs, Tessa, Billie- Roos, Fala en Frida. We waren er helemaal ondersteboven van. 








Chanisse en Yarre van juf Mireille konden mee genieten van het grote spektakel! Zij waren even in de klas om ons klasje te leren kennen voor volgend jaar. 

 En de volgende dag zijn Gwendolyn, Thorwald, Finn, Stella en Leonie aan de beurt. Ook wij zijn weer helemaal onder de indruk van dit goed bedachte toneel! We geven daarom ook heel wat pluimpjes!







Wat een teamwork allemaal! Het acteergroepje beraadt welk meisje en welke jongen een ECHT signumdruppeltje op zijn hand krijgt. De gelukkigen waren Frida en Wannes. Het laatste toneeltje zal deze week nog doorgaan





 We genieten van ons welverdiende waterijsje omdat we zoveel weken milieuvriendelijk naar school zijn gekomen. Door Sam de verkeersslang kunnen wij nu lekker smikkelen! 






 We luisteren naar het verhaaltje van Billie- Roos. Zij koos voor een verhaaltje over Doornroosje met special effects. Haar boekje gaf namelijk licht en had flapjes. Waw! 


We sluiten het begin van de week af met een Franse activiteit met Pascale! Zij leert ons de lichaamsdelen en leert ons het liedje 'hoofd schouders, knie en teen in het Frans!! 


 Wat een leuke week! 

Lieve Groetjes

Joyce