woensdag 4 september 2013

Een kijkje in de klas; Op ontdekking in de hoeken én ATELIER

In de knutselhoek gingen wij aan de slag met een nieuwe druktechniek. Wij tekenden op een wit blad met potlood, maar toverden mooie blauwe inktlijnen op het blad. Heel wat mooie taferelen werden gemaakt. De jager in het bos, de dieren die zich verstoppen, het haasje in de boom, enz. werden mooi getekend!


De verslaggevers aan het werk...! Het woord van de dag is 'HELM'. Kahn leerde ons in de praatronde wanneer wij wel/niet een helm moeten dragen en dat die wel zacht is, maar toch beschermd!
De cijfercollage werd afgewerkt!


En Stien stelde in de praatronde voor "Ik wil de elfendans aanleren vandaag" en dat deed ze...
Papa'tje en mama'tje waren aanwezig in de poppenhoek.
En Sheilla stelde 's ochtends voor om te tuimelen zonder het hoofd op de grond te zetten. Zij wou dit aan haar vriendjes leren.
Al snel ontdekten zij dat Sheilla niet leert tuimelen, maar wel handstand en zelfs ratslag kan!




Met plasticine werd een balletjesfabriek gemaakt, en over een 'fabriek' zullen wij ook in het dino-onderzoekje nog meer te weten komen. Sep vertelde dat hij aan de onderkant van zijn dino lettertjes heeft ontdekt. 'Made in China' staat er op geschreven. Maar waarom...? Wat wil dat zeggen...?

In de kring werd aan de hele klas de elfendans voorgesteld! Wat een mooie voorstelling! Een groot applaus voor deze vier fiere dames!

En ook de geoefende tuimeling, handstand en ratslag werd aan ons voorgesteld.Knap geoefend! Bravo!

En dan plots 'klop klop klop' bezoek! "Welkom in onze klas An!"

Wij luisterden samen naar Vos en Haas en kropen lekker dicht bij elkaar!

En voor wij het beseffen is deze eerste week al half! Wij gingen meteen na de praatronde aan de slag op woensdag. Die druktechniek zijn wij niet vergeten.... experimenteren maar!
En Jonas liet in de praatronde zien hoe een vliegtuig opstijgt. Wij bouwden een landingsbaan met zand, en in de bouwhoek met blokken! Vliegen maar...!

De puzzeltafel werd helemaal 'gedoopt'. Wat een knappe puzzelaars in onze klas!
Kleine diertjes werden gemaakt met plasticine, ze verstopten zich in de bomen!
En weer werden wij verwend met een mooie voorstelling. Deze keer een kort, maar heel leuk poppenkastverhaal!


DONDERDAG om 8.40 uur starten wij telkens met een Frans lesje. Gelieve zeker tijdig aanwezig te zijn. Dankjewel!

VRIJDAG om 14.30 uur in het maandafsluiting

WOENSDAG 11 SEPTEMBER is het atelier
Het atelier zal in het teken van 'media' staan en gaat door in kleine klasoverschrijdende groepjes met de oudste kleuters. Wie heeft zin om een ateliertje te komen geven?

(mogelijke richtvraagjes MEDIA bij kleuters; vb Wat is fictie, non-fictie? Wat staat er in de krant? Wat is reclame? Waarvoor dient reclame?)

TURNEN
Bijna alle kindjes brachten intussen turnpantoffels mee. Dankjewel! Wie dit nog niet deed mag ze voor maandagochtend mee naar de klas brengen. Maandag om 8.40uur is het meteen turnen!