zondag 20 november 2016

Een kijkje in de klas; atelier oudste kleuters 18 november

Het was een regenachtige dag, maar tijdens de ateliers hield het even op met plensen!  De kleuters van Ann en Lieselot maakten er een leuk moment van!
Helena organiseerde een atelier rond bewegen en stilstaan.
 
 Comedie met Jade en Hauke.

 Bewegingsparcours met Marius en Benjamin; klaar...start!


 En ook bewegen met Sam en Roos in de turnzaal.


 Dans- en muziekspelletjes met Kubra, Anouck en Laura.

 Er werden hoeden gemaakt

 van Sint en Piet met Johanna, Olivia en Deepka.




En geknutseld met Karlijn en Ayse.
 


Er werd ook wat lekkers gemaakt!
Marsepein met Lieselot en koekjes onder leiding van Ilse.






Grimme met Aurélie en Lieze.
 

Job en Nathal gaven voetbalinitiatie.
 
Terwijl Reindert en Mickaïl zich aan basket les waagden.
 

Jef gaf instructies bij atletiek...

 ...of was het wielrennen?

 Ingmar, Fré en Irian organiseerden tikspelen...

 met de kegels als doelwit!
Koningsbal werd een atelier van Luciano, Juul, Huseyin en Louis.


 En Stefanie nam een groepje kinderen mee 
om samen gezellig te wandelen met de honden.


Wat een heerlijke herfst!

Een kijkje in de klas...een fijne,drukke week


 Maandag werden we verwacht op de klimaatbeurs en we maakten tijdens de wandeling foto's en tekeningen van de verkeersborden die we tegenkwamen...






 Op de klimaatbeurs luisterden we naar het verhaal van de konijntjes die door de opwarming van de aarde te kampen kregen met hevige regenval en overstromingen..... Daarna konden we rondneuzen op de beurs en een spelletje spelen.


 




En het was ook feest, want Finn verjaarde vorige week, maar toen was hij er niet.  Finn koos ervoor om spelletjes te spelen met de parachute, dat was superfijn!


 Er werd gezongen, Finn mocht 5 kaarsjes uitblazen en hij werd overladen met kusjes en knuffels terwijl de hele klas verwend werd met wat lekkers en een fijn cadeau!  Hartelijk bedankt Finn!






















Naar aanleiding van onze wandeling op straat leerden we een nieuw lied!  Op een groot blad papier stond de tekst geschreven, zo konden we allemaal lezen hoe het lied ging.
 
Door op onderstaande link te klikken kan je het lied nog eens te beluisteren, scroll bij de liedjes helemaal omlaag en klik het laatste vierkantje aan...daar zit het verstopt.


Dinsdag vierden we opnieuw feest, deze keer vierden we de verjaardag van Stella, ook voor haar werd er uit volle borst gezongen en werden wij getrakteerd met lekkers en een schitterend cadeautje, bedankt Stella voor deze fijne attentie!



We gingen ook op bezoek in de klas van Mireille en leerden daar een mooi lied over de vallende herfstbladeren en Keet wist te vertellen dat sommige prentenboeken door een heuse kunstenaar worden gemaakt.  Zo schildert Eric Carle eerst prachtige kleuren op grote vellen papier, om er daarna kleurrijke prenten mee te maken!





Over kunstenaars gesproken....Donderdag trokken we naar de tentoonstelling van Ivan Popovic!  En weer zagen we overal verkeersborden!
We speelden er een heus spel mee....wie vindt het juiste bord?

 Tom bracht een graafmachine mee en onderzocht hoe je hiermee een muur van spons kan omver duwen.
En Finn leerde ons hoe je de 'G' juist moet uitspreken, hij onderzocht wie het al goed kan.  Keet werd doorverwezen naar de logopedist.  Bedankt voor de goede raad Finn!


De leerlingen van de lagere school kwamen voorlezen, in alle hoeken van de klas luisterden we naar de wonderlijke verhalen die schuilgaan in boeken...


 

 Al die kunst wakkerde de creativiteit aan.... er werden heel wat beeldende werkjes gemaakt deze week.