maandag 25 oktober 2010

Voorstelling van het 'edelstenenonderzoek'

Na een laatste keer goed samenwerken werd het onderzoekje "Wat zijn edelstenen" vandaag voorgesteld. Liv en Mara stelden het voor, terwijl Eva, Ayse, Lilith en Yorben zorgden voor wat aanvulling...
1. "Edelstenen vind je alleen in landen waar het echt heel heet is. Ze worden zo heel mooi kleurig en doorschijnend door de warmte." (Mara)
2. "Je moet ze met een graafmachine opgraven want echte edelstenen vind je alleen diep in de grond, tussen rotsblokken." (Liv)
3. "De mensen maken de edelsteen glad, en er worden soms juwelen van gemaakt." (Mara)
4. Ze worden in de winkel verkocht voor heel veel centjes. (Liv) "Dat komt omdat ze heel erg mooi zijn, maar ook heel erg oud en je vind ze niet vaak!" (Ayse) "Namaakedelstenen worden in het fabriek gemaakt, die zijn goedkoper" (Eva)

Dankzij heel wat boeiende informatie die de kleuters meebrachten lukte het onderzoek te verduidelijken!
Voorbereiding tijdens het hoekenwerk...

Er werd ook naar een documentaire van ooggetuigen over gesteenten en mineralen gekeken!

In de bewegingsruimte speelden Axl en Linde heel leuk samen! Ze waren er vandaag maar met 2, en dat vonden ze heel erg fijn!

In de poppenhoek werd een sprookjesspel gespeeld...

Mylo en Jada speelden met voertuigen in de zandbak!

Deze mooie pompoen werd uitgehold. Dankzij de mooie vorm van de pompoen lukte het prima om een gezichtje uit te snijden. Morgen plaatsen we er een kaarslichtje en zal deze zorgen voor een leuk sfeertje in de kring! We kregen deze pompoen van Caroline, en ook het werkgerei leenden wij van haar. Dit komt uit Amerika, waar deze griezelperiode nog veel meer invloed heeft! DANKU CAROLINE (secretariaat)


De microobjes hebben ook onze kleuters niet gespaard... Wij wensen alle zieke vriendjes heel veel beterschap toe! Hopelijk zijn jullie er snel weer bij! Karlijn maakte alvast voor Sibbe een knap knutselwerk om hem snel weer beter te maken!

Ardelan bracht 'Wie is het?' mee. Heel wat kleuters kenden dit spelletje al, en het werd aangeleerd aan de kindjes voor wie het nieuw was!