zondag 13 maart 2016

Een kijkje in de klas; De eerste voorlezertjes... van het eerste leerjaar!

 Jef stelde het onderzoekje voor 'Hoe teken je een gevaarlijke arend...?' Hij ging aan de slag en... zijn missie is volbracht! Knap gedaan Jef!
 In de cijfer- en letterbak maakten wij allerlei rijtjes met de cijfers en letters die wij intussen al kennen! Wauw seg, dat zijn er al heel wat jongens en meisjes! 
 Wij werkten aan onze wis.brevetjes en deze week werden ook de cito-testjes afgenomen waardoor de tweede kleuterklas uitzonderlijk naar de klas van Ilse ging. De derde kleuterklas werkte intussen ijverig aan de toch wel vele moeilijke opdrachten. Goed gedaan!
 Met de houten lettertjes speelden wij in de tent allerlei spelletjes! Zoek dezelfde, memmory, enz.!

 Op de I-pads maakten wij allerlei vormen na met onze vinger!
 En achter deze geheimzinnige muur... speelden zich allerlei mysterieuze verhalen af!
 Liane maakte een  'zonnig' kunstwerk met de houten stokjes die wij kregen van Creazi! 

 


Wij brachten deze week ons speelgoed terug naar de spelotheek. Wij ruilden het in voor nieuw speelgoed en genoten van de vele leuke hoekjes waarin wij in de spelotheek aan de slag gingen!


 En van het ene gezelllige moment naar de volgende sfeermaker! Nog niet zo heel lang geleden... zaten deze flinke vriendjes in onze klas. Je zou het bijna vergeten...want deze week kwamen zij al voorlezen! DANKJEWEL en een dikke proficiat!!!



 Vrijdag sloten wij de week af met een tof atelier. Iedereen maakte zijn eigen keuze uit het grote ateliergamma. De tweede graad bereidde knappe ateliers voor! 
Bewegingsparcours, buitenspelletjes, ....


 Hindernissenroute...
 Basketatelier!

 Tikspelletjes op de speelplaats.
 De knikker-in-de-verftechniek!
 Het grote muziekatelier met Toon, de papa van Mathijs!



 Toneelatelier!
 Een reuzesculptuur maken. De vogel kan bijna... vliegen!

 Bouwen maar...in het lego-atelier!
 Voetbalatelier! 

 'Buitenspel'-atelier!





 Een parcours in de turnzaal!

 En samen... prachtige schilderwerkjes maken! 




Mededeling; BIENVENUE donderdag 24 maart om 8.50 uur



MAANDAG 14 MAART is het voorstelling 'viesvuilland'. Wij ontdekken hoe wij afval op een goede manier sorteren en de afvalberg verkleinen.

DINSDAG 15 MAART mogen de kleuters oude kledij aandoen/meebrengen die vuil mag worden. Stagiaire Sari zal met hen in kleine groepjes activiteiten doen waar behoorlijk wat verf bij te pas komt...! 

WOENSDAG 23 MAART om 20 uur is het kampavond. Iedereen is daar van harte uitgenodigd. We maken die avond afspraken met de ouders die willen meewerken voor/tijdens het kamp. Indien je er niet kan bij zijn maar wel wil meewerken, mag je dit zeker laten weten! DANKJEWEL

DONDERDAG 24 MAART is het 
1. Fietsdag.
De kleuters mogen die dag hun fiets mee naar school brengen. Uiteraard zijn ook de fietsen van de school steeds ter beschikking!
2. Klasafsluiting 'Bienvenue' om 8.50 uur in de zaal.
(uitgesteld wegens ziekte Lieselot)

VRIJDAG 25 MAART is het  atelier en lentefeest.