donderdag 15 maart 2012

Mededeling; Jeugdboekenweek

Volgende week maandag zullen 'agent Se en Cret' de kinderen verwelkomen op school!
Zij zijn aangekomen op een eiland waar er een groot probleem heerst... en alleen kunnen zij dit niet oplossen! Maandagochtend starten wij natuurlijk met dit probleem te verduidelijken... en vervolgens gaan wij samen aan de slag!

In het kader van de jeugdboekenweek zullen wij maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag en woensdagvoormiddag (vanaf 10.45 uur) samen werken met de eerste graad aan een groot dierenweetjesboek!

Donderdag om 9 uur zijn jullie van harte uitgenodigd en stellen wij dit boek voor aan jullie!

Wie wil graag één van de werkmomenten komen helpen? Vb stempelen van de weetjes, achtergronden maken met pastelkrijtjes, dieren tekenen, enz.

Een kijkje in de klas; Een roofvogel in onze klas!!!

 Dit leek bijna onmogelijk... maar woensdag kwam Sofie de valkenier op bezoek naar onze klas! Wij gingen niet zoals gepland buiten kijken naar de roofvogel, maar ze kwam met 'Jain' de woestijnbuizerd tot in onze kring!!!
Gelukkig bereidde ze ons eerst heel goed voor. Ze toonde ons het materiaal om om te gaan met vogel vb de handschoen, het hoedje, het belletje, enz. Zij liet ons ook het voedsel voor 'Jain' zien en dat was toch wel even schrikken! Kleine dode kuikentjes zijn 'Jain' haar maaltijd!
 En dan.. kwam zij eraan!
 Wij hielden het heel erg stil in de kring zodat Jain zich snel thuis zou voelen. Wij keken naar de pootjes en scherpe klauwen waarmee zij haar eten vangt. En wij kwamen heel wat te weten over de vogel!  Jain kan ongeveer 25 jaar worden.

 Er wordt olie op haar vleugels gesmeerd zodat haar huidje nooit nat wordt!


 Na heel wat vragen te stellen over Jain en heel wat te vertellen, te kijken... voelde zij zich thuis in onze klas en begon ze zelfs te vliegen!

 Wat een spectaculair zicht! Deze indrukken zullen wij niet snel vergeten!
BEDANKT SOFIE voor al je informatie en het leuke onvergetelijke bezoek!