zaterdag 15 oktober 2016

Mededeling: DANKJEWEL

Lieve ouders,

dankjewel voor de heerlijke maaltijd waarvan wij vrijdagmiddag met het team genoten!
Het was een gezellige en lekkere middag!

Groetjes,

Lieselot

Een kijkje in de klas; Wist je dat... je een propje niet in een fles kan blazen?!

 Wij gingen nog verder op onderzoek in de donkere kamer. Wij ontdekken samen hoe schaduw werkt, hoe de contouren scherper of net vager worden, hoe je niets meer ziet als het licht zachtjes uit gaat, enz.

 Buiten laat het zonnetje ons wat in de steek maar dat houdt ons niet tegen: Het licht is groen én tijdens de fietsdag rijden wij enthousiast en vooral veilig over de speelplaats!



 De politieagenten tekenen lijnen, maken rijvakken, gebruiken wegcodes en zorgen dat alles vlotjes verloopt! Wie de regels overtreed moet zijn rijbewijs afgeven en tot 20 tellen... in de hoop dat het de volgende keer wél zal lukken!
 Annaïs en Viktor maken een toneel over de ziektekiemen die onze klas proberen te overmeesteren...maar gelukkig blijft het lukken om met zijn 22'en elke dag weer aanwezig te zijn. De vele snottebellen, niesbuien en toiletbezoekjes nemen wij er dan maar bij;) !
 Jarre wil een racebaan met golven maken! Wij nemen de golfrolletjes en gaan aan het werk...!
Nu nog even geduld tot ze droog is...!


 Heel wat kleuters zijn intussen in een eigen 'pauwenboek' begonnen. Er worden beeldwerkjes, verslagjes, teksten, woorden, enz. in weergegeven. De boeken staan steeds achteraan op de wand, tenzij ze nog even in droog- of schrijfbak liggen natuurlijk!

 Femke gaat op onzerzoek en wil te weten komen hoe vlechten in elkaar zitten. Eerst met een echte vlecht gemaakt uit touw, dan door de vlechtbewegingen in haar boek te maken!

 De allerlaatste portretten werden afgewerkt. Vrijdag om 15 uur werd de portrettenwand officieel geopend.
Het grote bewijs: iedereen is anders! Neem gerust eens een kijkje maar twee dezelfde... zal je er niet vinden!


 In de schrijfhoek maken wij met de patronen en de schrijfpennen allerlei fijne werkjes.
 En in de onderzoekshoek kijken wij naar de ogen van de dieren. Van welke dieren zijn deze ogen?
 
 Op de bewegingsmat staat sinds kort geen tent meer, na 10 jaar had de tent het helemaal begeven... . Maar desalniettemin: deze drie maken er meteen een knap bewegingswerkje over de monstertrui van Lander! Wij huldigen n.a.v. het toneel de mat dan meteen in tot: bewegingsmat!
 Wij genoten van het muziekwerkje van Gwendolyn en Billie-Roos in de bewegingsruimte! Knap dames!

 Mireille leerde ons een leuk liedje over het wormpje, verstopt in de appel, de peer, of was het in de courgette?

 Daarna luisterden wij samen met de kindjes van Mireille naar een verhaal over het mengen van kleuren!
 In de zaal was het een grote verrassing woensdag! Mich maakte met de groep van Zedenleer een groot bedankingsfeest voor de leerkrachten! Wauw, dat was er ééntje om nog lang van na te genieten! DANKJEWEL

 En dan...was het tijd voor: techniek! Donderdag kregen wij bezoek van 'een meneer die erg veel leuke proefjes kent'! Samen met ons ging hij op onderzoek!
 Wij laten samen een ballon opstijgen, zelfs een raket schieten wij de lucht in, wij spelen trompet op een rietje, wij ontdekken dat wij een propje niet in een fles kunnen blazen, enz. Wij bedenken allerlei oorzaken en redenen bij deze proefjes en leren over de lucht en de luchtdruk. Over warme en koude lucht en het effect daarvan, enz.



 Vol verwondering werken onze nieuwsgierige wetenschappers mee!