maandag 12 maart 2012

Een kijkje in de klas; Fotoreportage atelier



















Mededeling; Een paar praktische puntjes voor deze week

Morgen zal Clarissa (derde jaarsstudente) na de laatste speeltijd (14.45uur) de klas overnemen omdat ik dan een overleg heb. Zij voorziet een verhaaltje.

Woensdag is het weer het eerste uur turnen en mogen jullie rechtstreeks gaan.
Daarna krijgen wij bezoek van een politieagente die ons kennis laat maken met de truckjes van haar politiehond!

Donderdag ben ik in de namiddag naar een vergadering van het Lokaal Overleg Platvom. Uiteraard worden ook dan de kinderen goed opgevangen. Bedankt voor jullie begrip!

Vrijdag is het weekafsluiting.

Volgende week werken wij geregeld samen met de eerste graad (klas Karolien) in het thema van de jeugdboekenweek. Wij werken in kleine groepjes in beiden klassen en kunnen daarbij nog hulp gebruiken. Meer info volgt.
Wie wil ons graag maandagvoormiddag komen helpen?

Een kijkje in de klas; Een blik in het hoekenwerk...

 Nadat wij vorige week plots ontdekten dat het dagboek helemaal vol was met prachtige verslagjes gingen wij vandaag in een nieuw dagboek aan het werk. Het oude kan je natuurlijk nog steeds bekijken in de kring! Er werd vandaag al een heel bijzonder verslagje gemaakt... Het zusje van Liv zou net vandaag uit de buik van mama komen... Elke dag kiezen de kleuters na de praatronde over wat het verslag zal gaan. Ze bepalen zelf de beeldende techniek en de 2 kernwoorden die bij het verslag horen!
Na het onderzoekje over de hamster van Aurélie werd vandaag samen met Clarissa een onderzoek gestart: "Wat is het verschil tussen een hamster en een cavia?"
Zij gingen natuurlijk naar de echte cavia kijken en zochten weer heel wat nieuwe informatie op. Het onderzoek wordt morgen voorgesteld in de kring.. Spannend!
In de bouwhoek werden lange garages en tunnels gebouwd...


En ook de puzzels waren weer in trek...
Er werden vrije teksten gemaakt, maar hier werken wij morgen nog aan verder!
In de cijfer- en letterhoek voerden Tess en Aurélie een onderzoekje uit rond muntstukjes. Zij maakten afdrukken van de muntstukken en gingen op zoek naar de verschillen tussen een één euro en twee euro geldstuk!

Het was weer een heel boeiend dagje vol met nieuwe ideetjes en een leuk hoekenwerk!