donderdag 22 maart 2012

Een kijkje in de klas; voorstelling boek - uitstap bib

 Vanochtend werd 'het grote dierendraaiboek' voorgesteld in de zaal! Agent Si en Cret waren zeer tevreden met het resulaat!

 De kinderen legden uit aan de mama's en papa's hoe het allemaal begonnen was deze week.
Met het wachtwoord aan de poort... de vele weetjes over de dieren... de moeilijke chaos op het eiland... en de hulpagenten die dringend nodig waren!
 Na een hele week in groepjes samen te werken kregen alle hulpagenten een warm applaus! Het grote dierenboek zal telkens één week bij Lieselot en één week bij Karolien in de klas zijn! Wie er niet kon bij zijn mag het zeker nog een keertje bekijken in de klas!
 Het afscheid na zo een week intensief samenwerken..lag hen natuurlijk nauw aan het hart! Maar het goede nieuws is 'Als zij volgend jaar nog eens een groot probleem hebben... kloppen zij zeker opnieuw aan bij deze knappe hulpagenten'!
 Deze namiddag brachten wij een bezoek aan de bib! En ook daar... werden leuke dierenboekjes verteld! Wij visten kaartjes uit de zee en elke letter op een kaartje was verbonden met een boek! Uiteindelijk hadden wij een hele letterslang volgevist met allemaal leuke boekjes!
Het was een leuk bezoekje en we gaan zeker nog een keertje terug naar de bib!

 In de klas werd een 'geheime kaart' gemaakt!
De winkel was open.. je kon er zelfs met het paard naartoe!
Luciano stelde op de klasraad voor op krijt te schrapen.. en ging hier vandaag mee verder!

 En wij zijn vandaag een hele dag zeer bewust omgegaan met water! Het wolk 4 watherproject maakte ons attent dat er in deze wereld ook kinderen zijn die heel ver moeten gaan om aan water te komen! Waterspelletjes sloten wij al zeker uit vandaag! Maar ook drinken, handen wassen, e.d. deden wij in de daarvoor voorziene kommen en aan de hand van flessen!
Dat het niet makkelijk is om op die manier te leven... werd al heel snel duidelijk!
Clarissa vertelde een verhaal over de regenwolk en daar gingen Bahar en Hasan in de hoeken mee aan de slag. Zij maakten grote pastelwerken over de wolken! Gek dat wij dan plots beseffen hoe blij wij zijn als de wolken hier af en toe openbreken...

Het was een heel leuk en boeiend dagje!
Morgen nemen wij afscheid van Clarissa, want haar drie weken stage zitten er al op!
ALVAST EEN DIKKE DANKJEWEL!