zaterdag 15 september 2012

Mededeling; Wie wil ons helpen?

De klas wordt stilaan 'onze' klas. Het hoekenwerk komt mooi op gang en de onderzoekjes worden volop uitgevoerd. Tijd om ook buiten de klasmuren een kijkje te nemen...

- Woensdag gaan wij op 'buurtwandeling': Wij nodigen de buren uit voor onze maandafsluiting a.d.h.v. onze zelfgemaakte kaartjes. Wij vertrekken om 11 uur en zijn terug op 11.45 uur.

- Donderdag maken wij pompoensoep (9.30 - 11.30 uur)

- Vrijdag om half 3 zijn jullie van harte welkom op onze maandafsluiting

- Woensdag 26 september gaat het eerste atelier door.

- Vrijdag 28 september is het sportdag. In de voormiddag gaan wij sporten in de turnzaal boven het zwembad en in onze eigen turnzaal, namiddag gaan wij naar Karteria om te 'Rollebollen'.

- Dinsdag 2 oktober brengen wij in het kader van de week van het bos een bezoek aan 'de Avergten' in Heist op den berg. Wij vertrekken om 8.40 uur en zijn terug rond 15.15 uur.

- Vrijdag 5 oktober is het klasafsluiting. Jullie zijn dan van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in onze klas om 14.40 uur.

Wie zich geroepen voelt om te komen helpen bij één van deze activiteiten is zeker en vast welkom! Je mag je naam noteren op het bord in de gang. Dankjewel.

Het verslag van de klasavond wordt in de loop van de week op de blog gepost. Dankjewel voor jullie aanwezigheid, het was een fijne avond. Wie er niet was en nog vragen heeft n.a.v. het verslag mag deze uiteraard steeds stellen.

Vanaf vandaag is er in het 'Kadulleke' opnieuw een vrijblijvende lijst voor verjaardagen. Het hele verjaardagsgebeuren wordt toegelicht in het verslag, een cadeautje voor de klas kopen mag maar is ABSOLUUT niet noodzakelijk!

Lieve groetjes en dankjewel voor de fijne samenwerking!

Lieselot

Een kijkje in de klas; Een kaartje voor de buren

 De vrije tekstenkrant wordt al wat dikker. Er worden prachtige tekeningen gemaakt over vissen in de zee, over vriendjes in onze klas, over Jimi Hendrix, enz. Binnenkort krijgen jullie het eerste exemplaar van onze krant via de boekentas mee naar huis. Kom gerust al een kijkje nemen naar de vrije teksten die deze week gemaakt werden in onze klas! 



 Wij stelden deze in de kring alvast voor aan elkaar en de kinderen waren geboeid gaven 'pluimpjes' met hopen aan elkaar!

Maar naast het maken van de vrije teksten, was ook in de andere hoeken actie verzekerd!
 Woorden uit de zee werden nagestempeld...
'Ahoi kapitein'


 Geregeld worden er spelletjes van thuis meegeberacht die wij met veel plezier in de klas spelen!


 En het hertenonderzoek kreeg nog een vervolg. Wij keken naar Bambi op het grote scherm, en Lars vertelde ons nog veel meer de opbouw, het komen en gaan van het hertengewei!

 Zoals afgesproken gingen wij aan de slag met gedroogde bloemen. Wij maakten allerlei wenskaartjes
- "voor de buren van de school"
- "voor mama" (hasan)
- "om mama haar voet snel te laten genezen" (jef)
- "voor de liefste mama van de hele wereld" (Ilias)
- ..




 Volgende week maken wij samen een wandeling doorheen de buurt en stoppen wij de kaartjes in de brievenbus. Wij nodigen dan meteen ook de buren uit voor onze MAANDAFSLUITING op vrijdag  21 SEPTEMBER.
WIE WIL MET ONS MEE OP buurtwandeling WOENSDAG VAN 11 - 12 UUR?
 Naomi maakte deze week kennis met de kinderen. Zij zal in oktober en november stage lopen in onze klas. Het was een hele leuke kennismaking!

De laatste dag van deze boeiende week gingen wij zwemmen met An. De kinderen waren razend enthousiast en hebben heel flink gespeeld en gezwommen in het water.

Ondertussen namen in Leuven een aantal teamleden deel aan de eerste vormingsdag rond het project 'talensensibilisering'. Het doel van dit project is niet kinderen woorden aanleren in diverse talen, wel taalgevoeligheid ontwikkelen. Wij proberen spontane en voorbereide momenten te voorzien waarbij wij luisteren naar verschillende talen, kijken naar verschillende lettertekens, schrijven van rechts naar links, enz. M.a.w. interesse en nieuwsgierigheid voor andere talen prikkelen, vormt de basis van dit project.
Maar dit wordt vervolgd...