woensdag 13 maart 2013

Mededeling; Zin in een taalateliertje?




Op 27 maart is er het atelier taal (+- 1 uur)! Wie zin heeft om zelf een ateliertje te komen geven i.f.v. 'taal' mag dit zeker laten weten. Ook introducties rond vreemde talen, taalspelletjes spelen, enz. kunnen tijdens dit atelier! Wie zin heeft om een klein groepje kleutertjes te begeleiden die voormiddag mag dit zeker laten weten.     Het atelier dat normaal zou doorgaan op 5 juni is verplaatst naar 12 juni.



Een kijkje in de klas; De braakbal ontmanteld...

 Vorige week werd er tijdens de praatronde al een braakbal meegebracht. Heel wat kleuters wisten al dat die wel iets met de uil te maken had... Maar hoe dat nu allemaal in zijn werk gaat? Dat kwam Toon, de papa van Louis en Charlotte ons gisteren vertellen!

 
 Hij tekende samen met ons op het bord een uil en vertelde over de zeer goede oren van de uil, over hoe hij zijn nek helemaal rond kan draaien, waar zijn ogen en oren zich bevinden, dat er naast de kerkuil ook de steenuil en de bosuil bestaan. Enz. Wij maakten de verschillende dierengeluiden na en gingen op onderzoek!



 Wij haalden de braakballen uit elkaar en kwamen zo te weten wat uilen graag eten. De kaak van een muisje, het gebit van kleine diertjes, heel wat botten en beenderen vonden wij terug in de braakbal!

 Naast Toon, gaf ook expert Sven ons heel wat uitleg over de uil! Sven is een grote uilenliefhebber!

 Die ogen maakten toch wel heel veel indruk...
 En nog meer onderzoeken... Hoe komt het dat een uil zo lang in de lucht kan blijven vliegen?

 En dat die heel bijzondere oren heeft?





 Het was een heel interessant bezoekje waar wij nog lang zullen van nagenieten! Het braakballenonderzoek is nog lopend, net zoals de prachtige uilen die na het bezoek werden getekend met pastelkrijt!