zaterdag 10 november 2012

Een kijkje in de klas; Fotoverslag Bisquiterie Stuckens



Al van ver zagen wij de lampjes aan bisquiterie Stuckens branden. Deze heerlijke koekjesbakkerij was open, maar wij kregen de kans om een voormiddagje achter de schermen mee te draaien!

 Wij konden onze ogen niet geloven toen wij voorbij deze verrukkelijke koekjes moesten stappen richting atelier!

 Maar echte bakkers... dragen naast een kookschort, ook een koksmuts en wassen natuurlijk eerst de handen!

 Serge maakte vooraf het heerlijke ruikende deeg maar er moesten nog heel veel koekjes gesneden en uitgestoken worden. Gelukkig kon hij op de hulp van onze interimbakkertjes!


Wij rolden de deegrolletjes door de suiker om ze nog wat zoeter te maken, en sneden met een reuze snijmachine in een mum van tijd heel veel koekjes.



 In 'metsersmotief' legden wij de koekjes op de bakplaat. Dit is heel belangrijk, zodat ze aan elke kant even veel hete lucht ontvangen en gelijkmatig krokant bakken.

 Om bakker te zijn moet je ook heel 'sterk' zijn. Met twee handen trokken wij de snijmachine naar beneden.

 De ene na de andere bakplaat werd gevuld met verrukkelijke koekjes. Wij kregen heel veel zin om onze vingers af te lekken, maar dat mag natuurlijk niet als je een echte bakker bent!




 Met een reuze deegrol toont Serge hoe hij het deeg plat rolt, maar daar heeft hij ook een speciale machine voor.

Tijd voor de laatste opdracht. Alle bakkertjes in een rij want wij gaan de koekjes één voor één doppen in de chocolade.
Als alle bakplaten gevuld zijn worden de koekjes in de oven gebakken. Wij kijken mee en tellen de seconden af. Heerlijk krokant komen ze er weer uit. Even laten afkoelen...

En in tussen zijn ze al bijna allemaal in verdwenen in onze buikjes!
Maandagavond verwachten wij Serge en Claartje in onze klas om hen een bedankje te overhandigen voor deze schitterende voormiddag. DANKJEWEL