woensdag 14 september 2016

Een kijkje in de klas; De aankomst van het...LLLLLettermonster!

 Vorige week vertelden Jef, Viktor en heel veel andere vriendjes enthousiast over de toffe ervaringen aan zee! Wij maakten met zand en verf grote beeldwerkjes of mooie schilderijen. Viktor ging dit weekend terug... dus maandag zou hij precies weten hoe een echt zandkasteel kan gemaakt worden...!
Wij vlogen er dan deze week ook meteen in!
 Ook Jarre en Finn maken een groot werk over het grote waterplezier en een hoge glijbaan...die recht in zee uitkomt! Hun werkjes kan je bewonderen achteraan op de wand in de klas!

Wij kregen deze week ook bezoek van het Lettermonster! 
Hij vertelde ons met een klein hartje over hoe die letters allemaal in zijn buik terecht kwamen..., hoe hij spijt heeft dat hij de letters op at in letterland! Wij willen hem helpen zodat de inwoners van letterland het monster weer stilaan toelaten! 
Elke week gaan wij op zoek naar 10 voorwerpen waarin een letter voorkomt + 
naar heel veel geschreven/gedrukte letters waarmee we een collage maken! 
Deze week stemmen wij voor de eerste letter van LLLLettermonster!!! 
Overal heeft het lettermonster lettertjes geworpen! Wij gaan op zoek en brengen ze veilig naar het letterlandhuis! 




 Dinsdagvoormiddag nemen wij een frisse duik in het water! Het was een super toffe eerste zwemles! Klein maar dapper doken de kinderen één voor één bij Dieter in het diepe bad. Gelukkig waren er erg veel helpende handen die onze eerste zwemdag aangenaam lieten verliepen! DANKJEWEL

In de namiddag worden wij ontvangen in kabouterland. Samen met de kabouters gaan wij op tocht!

 Wij vormen ons om tot een lange rups, wij gaan op zoek naar dezelfde vlinders, wij komen heel wat te weten over de pad, wij proeven honing van de bij, enz. Het wordt een boeiende maar érg warme dierenzoektocht! Door allerlei opdrachten uit te voeren geraken wij steeds dichter bij dé schat!

 Gelukkig trotseren wij af en toe een stukje schaduw!






Wij zoeken telkens de weg door goed op de schatkaart te kijken waar wij het volgende diertje ontmoeten! 

 Samen met een paar ijverige mama's komt ook Sven ons heel knap helpen! Al stelt hij zich niet alleen ter beschikking voor de kleutertjes... !

 Gelukkig vinden wij de schat net op tijd! Een mooie kabouterkist vol medailles!
Wij krijgen een knappe houten kaboutermedaille als beloning!
DANKJEWEL VOOR DE HULP!

Na een dagje vol uitstappen genoten wij er ook terug van om weer een half dagje ijverig aan de slag te gaan in onze klas.

 In de poppenhoek maakten deze vier acteurs een knap en vooral grappig dramawerkje!
 Charlotte ging volop aan de slag met de 'spiegelontdekdoos'!
 Liane stelt voor om kleine sommetjes te gebruiken als 'centjes' om in de winkel spulletjes te verkopen. Zij maakt er makkelijke, middelmatige en moeilijke! De winkel verkoopt vandaag erg goed!
 'Ik ben echt al dagen aan die deur bezig!' zegt William enthousiast. Geregeld werkt hij samen met een paar vriendjes aan een knappe houten 'deur'. Timmeren maar!
 An komt maandelijks langs om ons een nieuw 'fijn' techniekje te leren! Deze keer oefenen wij om met twee stokjes kurken uit het water te grijpen!
 Heloïse schrjift een mooie brief... in de schrijfhoek!
 En wij werken knap samen aan deze nieuwe puzzel! Goed zo dames!
 Ook Jef is naar zee geweest en was het meest onder de indruk over de 'stekelvis'! Hij probeert ons te overtuigen over deze knappe ontdekking, door deze prachtig na te schilderen!
 Kopen en verkopen maar...!

 Nog even genieten van het toneel...!
 Rustig in de boekjes van de bib 'lezen'!

 En dan 'le moment supreme...'! Joepie, het is terug Frans! Pascale komt wekelijks terug een kwartiertje onze klas en maakt samen met ons kennis met de Franse taal!
Vandaag waren het 'des couleurs'! MERCI BEAUCOUP PASCALE!