zaterdag 29 maart 2014

Een kijkje in de klas; "Hoe maken wij met deze kokosnoten koekjes?" - Expert gezocht: "Wat doet het leger?"

 In de knutselhoek drukten we deze week vollop paaseitjes. Wij versierden de eitjes met schrijfpatronen!
 Aan de bouwtafel gaven wij elkaar bouwopdrachtjes. Daarvoor moesten wij goed luisteren naar elkaar... want kijken lukte niet! Het was heel moeilijk om hetzelfde resultaat te bekomen... maar oefening baart kunst!
 Op de bouwmat werd hard gewerkt met de dieren van de boerderij!
 Wij puzzelden en werkten ook daar weer fijn samen!
 Het letterbrevet van de J werd deze week gemaakt in onze klas. Wij zochten de j of de J in een tekstje, maakten er één met steeknagels en gingen op zoek in tijdschriften!
 Pascale (en Charlotte) leerden ons les animaux de la ferme!
 In de cijfer- en letterhoek leerden wij op een mooie manier allerlei kleine patroontjes te kleuren!
 "Wat doet het leger?" is een onderzoeksvraag waarmee wij van start gingen deze week...maar hiervoor zijn wij nog op zoek naar een expert! Vincent en Mathieu brachten al heel wat boekjes, foto's, speelgoed enz. mee. Wij keken naar een kinderdocumentaire én maandag brengen wij een bezoek aan de klas van Ilse want zij werken ook rond dit onderzoekje! Wie kan ons meer vertellen?

 Eva bracht 5 kokosnoten mee naar de klas. Nadat wij het eerste onderzoekje dankzij Eddy snel konden uitwerken 'Hoe gaat een kokosnoot open?' proefden wij van de heerlijke melk en de geur van het zachte kokosvruchtvlees. "Wat kunnen wij maken met een kokosnoot" werd meteen de tweede grote vraag!


 Kokoskoekjes! Mmmmmm!
 Wij hebben de week al smullend afgerond... .
 Met de heerlijke kokossmaak nog in onze mondjes vertrokken wij samen naar de maandafsluiting waar wij het lenteliedje zongen!