dinsdag 4 oktober 2011

Marieke op bezoek met haar hulphond





Vandaag was het zover! Na heel wat dopjes te sparen voor het aanschaffen van hulphonden... maakten wij kennis met Marieke en haar hulphond! Ze toonde en vertelde ons over Zen haar taakjes en wij werden alleen nog maar meer overtuigd om.. te blijven dopjes sparen!



'Zen' is de naam van Marieke's hond, en dat wil zeggen 'rust'.





Zen doet heel wat praktische taakjes zoals, centjes afgeven aan de kassa, spulletjes oprapen op de grond, een zakje dragen, veters losdoen, schoenen uitdoen, enz. maar zij geeft ook lieve knuffeltjes en kusjes en laat zich soms zelfs vertroetelen als een baby.. Hulphonden worden vaak gebruikt voor mensen die blind zijn of niet zo goed kunnen zien, dan wijzen zij de weg en waarschuwen zij voor gevaar! Maar ook voor mensen die niet zo goed te been zijn is een hulphond onmisbaar!







Als Zen haar jasje aan heeft wil dat zeggen dat zij aan het werken is en dat wij haar niet mogen strelen! Zen begrijpt haar baasje heel erg goed, maar dan moeten wij natuurlijk heel stil zijn...! Dit was niet heel de tijd makkelijk, zeker niet wanneer Zen gekke pruiken begon op te zetten zoals je hieronder op de foto ziet!
Nadien maakten wij in de hoeken leuke verslagjes en werden toneeltjes gespeeld over het bezoek van Marieke met haar hulphond. Al onze vragen werden door haar beantwoord en wij blijven dopjes sparen! DANKUWEL VOOR HET LEUKE INTERESSANTE BEZOEK!!!

Wie heeft er nog luisterverhaaltjes?

's Middags eten wij gezellig samen in de kring, terwijl wij luisteren naar een verhaaltje. Maar wij zijn op zoek naar nieuwe luisterverhaaltjes (cd's). Wie heeft er nog bij zijn/haar thuis?

Vanaf donderdag mag de brooddoos 's ochtends al uit de boekentas worden gehaald en in de kast (voedingskast) klaargelegd worden voor 's middags. Dit afspraakje maakten wij vandaag..!