zondag 4 september 2011

brooddoos Ingmar

De brooddoos van Ingmar is zoek.
Heb je toevallig 2 brooddozen in de boekentas gevonden... laat het dan zeker weten! Dankjewel

belangrijke info

• Elke ochtend tussen 8.30u en 8.40u zijn jullie welkom in de klas. Het verslag van de praatronde vind je niet in een map, maar op de blog. Gelieve de blog geregeld te bekijken, om op de hoogte te blijven van zowel activiteiten buiten de klas, als het klasgebeuren.
Tussen 15.30u en 15.45u mag je je kind in de kring komen halen, nadien ga ik met de overige kleuters naar de speelplaats. Daar is het vanaf 16u opvang!

• Woensdag 7 september om 20u zijn jullie van harte uitgenodigd op de klasavond. We kiezen die avond ook een klasouder voor dit schooljaar? Kan je er niet bij zijn, maar heb je toch interesse? Dan mag je dat zeker laten weten!

• Op woensdagochtend en op vrijdag gaan wij turnen! Daarvoor hebben wij turnpantoffeltjes of sportschoenen met een witte zool nodig.

• Verjaardagen worden in de klas gevierd. We vieren feest en zingen voor elkaar! Een cadeautje hoeft daar niet bij. Wil je toch graag een geschenkje aan de klas geven? Dan kan je volledig vrijblijvend de klaslijst in het Kadulleke bekijken. Daarop staat speelgoed dat we in de klas nog niet hebben. Ook hapjes en drankjes kunnen, maar gelieve dit steeds vooraf af te spreken.

• Jullie ontvangen wekelijks een weekoverzicht via de map. Daarop vind je de belangrijkste klasactiviteiten en belangrijke boodschappen AAN en VAN de ouders!


Onderzoekjes;
Axl wist dat er ergens in Africa op dit moment.. heel veel kindjes honger hebben en geen centen! Dat zou door een aardbeving komen? De kinderen stelden voor om te helpen (zie verslag praatronde).
Als jullie thuis foto’s, krantenartikels, e.d. over deze ramp vinden mogen die zeker meegebracht worden! Zo kunnen wij samen onderzoeken wat er net aan de hand in, en wat wij daar als kleine pittertjes… aan kunnen doen!

Lars en Tibo vertelde over de draken met meerdere hoofden, over vuur spuwen, …. (Zie verslag praatronde)
Ook over dit onderzoekje (Welke zijn er? Bestaan ze echt? Dezelfde en verschillende zoeken? …) kunnen wij informatie gebruiken!