zondag 16 december 2012

Mededeling; 2013 komt dichterbij - Goed nieuws; Kamp in zicht!!!

Beste ouders,


Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari 2013 gaan wij met onze klas op kamp.

Alle praktische info over het kamp wordt uitgebreid toegelicht op de kampavond 9 januari om 20 uur. Die dag wordt het programma voorgesteld, rekeninghoudend met alle leuke voorstellen die nu al op het bord aan de klas werden genoteerd. Dankjewel voor jullie grote inzet. De kleuters en ik kijken er al enorm naar uit. Wie nog graag wil meewerken aan het kamp kan dit natuurlijk nog steeds noteren op de lijst. Gelieve dit wel voor vrijdag te doen, zodat in de Kerstvakantie de concrete planning van het kamp kan gemaakt worden.

Wij gaan op kamp naar 'De Grasmus'. Dit is een leuk bivakhuis in het Jeugd- en recreatiecentrum van Hechel Eksel.

Een kamp wordt georganiseerd met als doel elkaar beter te leren kennen, en bovendien ook in verschillende situaties met elkaar te leren omgaan. Kleuters leren rekening houden met elkaar en verantwoordelijkheid opnemen. Het bevordert het groepsgevoel en de sfeer in de klas! Het zou fantastisch zijn als alle kleuters aanwezig kunnen zijn tijdens dit kamp.

De ouderbijdrage voor het kamp bedraagt 30,00 euro voor de tweede kleuterklas en 35,00 euro voor de derde kleuterklas (zie Pitgids pagina 10 bij betalingen).

De school betaalt 10,00 euro voor de tweede en 5,00 euro voor de derde kleuterklas bij, zodat we een bedrag van 40,00 euro per kleuter hebben.

Gelieve de inschrijving van je kind te bevestigen door dit bedrag over te schrijven op onderstaand rekeningnummer (zie brief in map), met bijhorende mededeling + naam van het kind voor 21 december.

Met vriendelijke groeten,

Lieselot.



(Deze brief + inschrijvingsformulier ontvangen jullie deze week via de boekentas)

Een kijkje in de klas; Laatste veelbelovende week van dit jaar!

Maandagnamiddag komt Hüseyin's mama n.a.v. de volhoudende koekjesvraag in de praatronde.. Turkse koekjes bakken in de klas.

Dinsdagvoormiddag komt Emma (Middelbaar Freinetschool De Pit) dansles geven aan onze enthousiaste dansertjes in de klas.

Woensdag werken wij voor de axenroos samen met klas Ann en gaan wij als poezen genieten van een heerlijke kindermassage...!

Donderdag is het dubbel feest. Wij vieren de verjaardag van Ingmar en maken er ook een leuk Kerstfeest van in de klas. Dit werd beslist op de klasraad en heel veel kinderen brachten al leuke slingers, hoedjes, bordjes, enz. mee voor dit feest. Wat een motivatie! Dankjewel voor jullie medewerking.
Wij maken er een gezellig Kerstfeest van, en gaan naast dansen, zingen, feesten ook lekker eten. Het wordt spek met eitjes, of eitjes voor de vegetarische vriendjes.
Voor dit feest kunnen wij het volgende nog gebruiken. Wie iets wil meebrengen mag dit invullen op de lijst op het bord. Vele handen maken licht werk:
- 5 stokbroden OF ronde Turkse broden
- tomaten
- andere groentjes
- spekjes
- fruitsap/appelsap
- lekkere hapjes
- vlagjes
- slingers
- kerstballen
- kerstmuziek (met naam)
- ....
Aangezien wij donderdagmiddag broodjes met (spek en) eitjes eten hoeven de kinderen geen boterhammen mee te brengen.

Vrijdag is het winterfeest op onze school.
13u05 tot 14u30: atelier (kinderen worden in kleine groepjes verdeeld en overal gaan leuke kerstworkshops door)
vanaf 14u30 zijn alle ouders welkom: schimmenspel gebracht door het leerkrachtenteam. Aansluiten zingt ons Pitkoor een lied.
Om 14u50 is er een gezellig samenzijn met chocomelk, gluwijn en jenever (afhankelijk van het weer met een vuurkorf). Hopelijk kunnen jullie er bij zijn om samen dit jaar sfeervol af te sluiten.