maandag 2 september 2013

Een kijkje in de klas; Wat een fijne start!

Wij vlogen er vandaag meteen in! Om 8.40 uur zaten deze 25 vriendjes in de kring en openden wij dit veelbelovende schooljaar...! Want 'veelbelovend'  dat is het wel.
Wat een leuk klasje, echt om naar uit te kijken!




 
Charlotte

  
Loren

Sari

Eva

Zuna

Sheilla

Amin

Sep

Gustaaf

Rik

Jana

Rien

Mathieu

Eva

Liam

Emma

Mathieu

Vincent

Hanne

Kahn (en Zorn zijn foto volgt!)

Lena

Sander

Jonas

Stien!

Het was meteen al een hele boeiende praatronde. Het verslag kunnen jullie dagelijks lezen in het 'dagboek' in onze kring. In het dagboek vind je naast het geschreven verslag, ook een 'werkje' van de kinderen terug. De verslaggevers maken per twee een 'verslag' over één van de verhalen die die dag verteld werden. Veel kijk- en leesplezier!

Wij gingen vandaag op 'jacht' want de jagers hadden op meerdere kleuters indruk gemaakt deze vakantie. "Hoe kunnen de dieren zich verstoppen voor de jager? Waarom schiet de jager de dieren dood?" waren vragen die ons vandaag boeiden! 
En hoewel de jager sommige kindjes eerder boos maakten...omdat hij de dieren dood doet, ontdekten wij op het einde van de dag dat er zeker en vast ook goede jagers zijn!
Roodkapje weet daar alles over...!

Wij schilderden de dieren die zich verstopten, en de jager die op zoek is in het bos.




 In de praatronde werden heel wat 'vakantieavonturen' gedeeld, maar helaas ook hier en daar een minder leuk verhaal. Een voet in de gips, een genaaide kin, een pijnlijke tand, enz. Wij beleefden al onze verhalen opnieuw en de poppenhoek werd een groot ziekenhuis vandaag!



 En wij maakten zelfs een dierenartspraktijk, want ook de huisdieren bleven niet gespaard deze zomer!


 Wat een inzet, iedereen helpt mee...!



 Wij ontdekten het grote kasteel in de klas...

 En bouwden met de bouwkaarten zelf een ommuurde stad!
 Bij de oudste kleuters zijn natuurlijk ook al heel wat letters en cijfers te vinden, en daarmee gingen wij vandaag ook aan de slag! 
Wij maakten woorden op het lettermagneetbord én kleefden alle kalendercijfers van deze zomer in de juiste volgorde op!

 De jagers werkten samen aan een plan om hun buit te vangen, in de zandbak!

 En de puzzels werden in een mum van tijd gemaakt!
 Wij ontdekten nieuwe boekjes in de klas!

 En het verslag van vandaag werd met stift en kleurpotloodjes gemaakt, over de 'pijnlijke' tand van Sari die plots opnieuw zichtbaar is én dan toch een melktand blijkt te zijn...!

Het was een fantastische start!

Denken jullie er aub aan om de turnpantoffels mee te brengen. Op maandag gaan wij het eerste uur turnen, op dinsdag het tweede uur in de voormiddag. Dankjewel!