woensdag 17 oktober 2012

Mededeling; Extra aandacht voor luizen gevraagd

Omdat er in onze klas nog steeds luizen gesignaleerd worden is het donderdagochtend een hercontrole. Gelieve de haren van je kind in een staart te doen (als dit kan).

In de hoop op een luizenvrije klas...

Een kijkje in de klas; Kunnen wij zelf knopen maken? Hoe bak je een speltbrood?

Wij zijn deze week gestart met het onderzoekje 'Kunnen wij zelf knopen maken?' Wij maakten knopen met dun touw, dik touw, met ons hele lichaam, ... Knopen, knopen en nog eens knopen! Gelukkig waren er een aantal 'expertjes' in de klas die al wisten hoe dit moet en dit aan alle kinderen wilden tonen. Met de leuze 'oefening baart kunst' sloten wij dit onderzoekje af!



Ondertussen werd er met de nieuwe hoofdtelefoons geluisterd en aan de computer gekeken naar het hartverwarmende schoolmoment voor Marieke Vervoort!

Er werd knap samen gewerkt in de bouwhoek, met de plasticine,..

Met twee is zo een moeilijke puzzel sneller gemaakt...
En de dieren van de boerderij waren weer in actie!
Aan de hand van een stappenplan tekenden wij dieren 'in de zee'. Donderdag is het eindelijk zo ver en brengen wij een visje naar onze klas!
In de namiddag kwamen de oma en mama van Aurélie op bezoek. Zij bezorgden ons een onvergetelijke namiddag. Wij maakten speltbrood met hen!
Stapje voor stapje leerden zij ons hoe dat moet!
De speltgranen deden wij in de molen, drukken op het knopje, zout, suiker, gist,... werd toegevoegd. Het werd een heerlijk brood gemaakt met de hele klas!



Er zijn nog heel wat mooie foto's genomen door de oma van Aurélie. Deze zijn ergens op picasa.. te vinden. Maar zodra deze bereikbaar zijn plaats ik een link op de blog.
Het was een ongelooflijk leuke namiddag. DANKJEWEL!
Terwijl het brood in de oven was gingen wij even buiten spelen en vervolgens weer in de klas luisteren naar de 'lezertjes'.

Deze keer waren er ook twee stageaires bij die voor ons een boekje voorlazen! Dankjewel!
Na het lezen smulden wij van het heerlijke vers gebakken brood en sloten wij de kring feestelijk af! Een dikke dankjewel!