maandag 28 oktober 2013

Een kijkje in de klas: Wij maken...lieve woordjessoep!!!

Wij sloten deze laatste week bruisend af. In de hoeken werd nog knap gewerkt, wij vierden samen het herfstfeest, en genoten van de leuke herfstmomentjes in en buiten de klas!

Wij gingen nog ijverig op zoek in de grote encyclopedies of 'onderzoeksboeken' die Gustaaf voor ons meebracht.

Wij kleefden allerlei herfstvruchten op onze herfstschilderijtjes. Wij gingen ze één voor één 'kopen' in de winkel. Betalen? Dat deden wij met noten!



Er werd tijdens de speeltijd een heel knap toneel geoefend, en nog knapper... werd het voorgesteld! In een reuzegroot gezin wordt een babytje geboren. Ze willen dat vieren en trekken samen naar Disneyland. Ze beleven daar heel wat avonturen tot... het babytje wel erg moe is én de hele familie besluit om terug naar huis te rijden. De hele klas maakte probleemloos de 'toneelbank' vrij, zodat de acteurtjes aan het werk konden gaan én gaven nadien een uitgebreid applaus!

In de bouwhoek bouwden wij met legoblokjes hoge torens. Van 10,11,12 blokjes. Wij plaatsten ze in de kring naast elkaar en speelden er allerlei spelletjes mee. Wie kan de hoogste bouwen?
En er werd een foto getrokken voor het lettermonster. Alle voorwerpen met een B legden wij op het dak van het Letterlandhuis... en de foto sturen wij op naar Letterland. Het lettermonster zelf voelt zich door alle steun van onze lieve vriendjes, stilaan weer beter..!

Op vrijdagnamiddag waren er weer heel wat enthousiaste puzzellaars. Er werd knap samengewerkt!



Wij maakten voor de laatste keer het verslag voor het dagboek...
En dan was het hoogtijd voor: de lieve woordjessoep!
Wij maakten samen lekkere pompoensoep en schreven lieve woordjes. Wij wierpen de lieve woordjes één voor één (lettertjes) in de soep en maakten de schotel voor het herfstfeest samen klaar!


Wij genoten van 'Pompoensoep', eerst het verhaal dat Karolien voor ons voorlas! Dankjewel!
En dan...: de echte pompoensoep! En alle andere lekkere hapjes natuurlijk..!

Mmmmmm...

Wij gaven elkaar nog een hele dikke knuffel want het is zover: de herfstvakantie begint!
GENIET VAN DEZE VAKANTIE LIEVE VRIENDJES, LIEVE OUDERS, GROOTOUDERS,...