zaterdag 9 juni 2012

mededeling; Bezoek CLB - Voorstelling - Bokrijk

Maandag komt de 'Vertelboot' naar onze school. Wij kunnen dan net zoals vorig jaar genieten van een mooie voorstelling.

Dinsdag is het medisch onderzoek voor de tweede kleuterklas. Gelieve de brief die jullie via de boekentas ontvingen, maandag ingevuld terug mee te brengen.

Woensdag is het pedagogische studiedag = geen school.

Donderdag om 9 uur zijn jullie van harte uitgenodigd op onze onderzoeksvoorstelling.
Daarvoor zijn wij nog op zoek naar:
- 2 zwarte lange jassen (of korte jas voor volwassen = lange jas voor kinderen)
- 1 zwarte zonnebril
- 2 zwarte hoeden

Donderdag 21 juni gaan wij samen met de klas van Karolien naar Bokrijk. Wij kijken daar naar 'het muziektheater' en combineren deze workshop met een bezoek aan de speeltuin. Dit doen wij echter alleen als er voldoende ouders zijn om rond deze (grote) speeltuin toezicht te doen.
Een aantal ouders schreven zich al in, dankjewel!
Maar wij zijn nog op zoek naar minstens 3 ouders die met de auto naar Bokrijk willen rijden, en met ons deze uitstap willen doen.
Dit zal de laatste uitstap van dit schooljaar zijn en beloofd een onvergetelijke dag te worden!

Een kijkje in de klas; Hoera Jada is 6!

Ook Jada werd deze week 6 jaar! Wij zongen voor haar, vierden uitgebreid feest en aten van de heerlijke taart! Proficiat Jada!

DANKJEWEL VOOR DE LEKKERE FRUITTAART!



 Wij speelden het spel 'Naar waar varen wij kapitein?'. Dit is één van de vele taalspelen die dit schooljaar werd ontworpen door het LOP van Diest in de werkgroep kleuterparticipatie. Dit is een taalstimulerend spel voor de tweede kleuterklas waaraan heel wat kleuterleidsters van Diest samen werkten.
 Eerst gaat de kapitein naar de haven... en hij trekt een kaartje! Op het kaartje staat de 'Pitboot' met containers. De kapitein moet zijn boot laden met containers van
- licht naar donker
- laag naar hoog
- veel naar weinig
- smal naar breed
-...
De kapitein schakelt een hulpkapitein in... en kan varen!
 Deze kapitein vaart met zijn volgeladen boot naar.... Brazilië!
 In Brazilië wordt die afgelost door een andere kapitein, die op zijn beurt een kaartje komt trekken en de boot weer op de juiste manier moet laden! Juist geladen? Dan mag de kapitein de haven verlaten en varen naar een zelfgekozen plaats op onze wereldbol...!

 In het hoekenwerk werden wat voorbereidingen gedaan voor de voorstelling op donderdag!
Mara en Jada gingen in de cijfer-en letterhoek aan het werk. Maar wat zij precies gaan doen gaan wij natuurlijk nog niet verklappen...!

 Bahar ging puzzelen...
 Natuurlijk krijgen jullie weer iets te drinken op de voorstelling. In de poppenhoek werd een 'keukentje' nagebouwd, er waren koks en obers bij elkaar in opleiding want "als de mama's en papa's komen moet er wel luid genoeg en beleefd gepraat worden hoor".
 Loes heeft weer een verrassing en daarvoor deden Lilith en Liv al wat studiewerk...!

 En ook Yorben en Hasan gaan op de voorstelling aanwezig zijn... al zal je goed moeten kijken om hen te zien. Ze deden al wat voorbereidingswerk voor hun activiteitje.

Aurélie zal jullie fier over het hamster- en caviaonderzoek vertellen en bereidde dit helemaal zelfstandig voor!

Tussen al dat voorbereidingswerk waren er natuurlijk ook nog momentjes om te experimenteren met de nieuwe boerderijdieren in de klas of om met de trein op reis te gaan!

Op de weekafsluiting brachten wij het gedichtje over Eb en vloed, naar aanleiding van dit onderzoek! Wij sloten de week rustig af op een sfeervolle weekafsluiting.