woensdag 27 februari 2013

Een kijkje in de klas; De wens van Alijdis (deel 2)

 Ooit.. heel lang geleden was er in dit domein een man... Het was een vreemde man die leefde in de natuur. Maar hij is er door de tijd heen in geslaagd om ooit een prins te bevrijden.
 Wij volgen het plattegrondje en zoeken hem voorzichtig op...
 Maar wij zijn nog niet eens aangekomen of er duikt een nieuw probleem op! Prinses Alijdis kan niet meer verder, de muur! Wij zien hem niet maar voor haar is het heel duidelijk. Hier is de muur!
 Maar wij willen haar dolgraag helpen dus na lang twijfelen besluiten wij de tocht toch zonder haar verder te zetten. Met een bang hartje laten wij haar achter aan het kasteel!
 In de verte horen wij gefluit en zien wij een zwarte schim...
 Mister Secret Forrest is blij ons te zien. Hij is net thee aan het maken en konijnenkeutels aan het proeven als wij eraan komen. Een beetje afwachtend maken de kinderen kennis...
 Al gauw krijgen ze door dat Mister Secret Forrest Engels praat. Zij doen hun uiterste best om het probleem uit te leggen en hulp te vragen. En... ze krijgen gouden tips in ruil!
'1000 steps' 'when the sun comes up' 'talent' 'all together' 'Prinses free'... niet veel later slaan de kinderen erin om met deze sleutelwoorden de boodschap te begrijpen.
Met een gerust hartje gaan ze naar 'huis' en genieten wij samen van het kampvuur!







 Wij zingen gezellig het kamplied en werpen onze wens voorzichtig in het vuur...
 Lang geleden deed ook Alijdis dat met haar wens...







En dan: tijd voor dromenland!










 De volgende ochtend heel vroeg slijpen de ridders hun zwaarden, de prinsessen maken zich klaar want vandaag gaan wij op bevrijdingstocht!






 De kasteelkoks zijn al weer van de partij en het ontbijtbuffet lokt alle ridders en prinsessen aan de koninklijke tafel!









 Nog even dichtbij de prinses kruipen...




 Genieten van het opkomend zonnetje...








 En dan: actie!
Wij 'lezen' de kaart die wij kregen van Mister Secret Forest en onthouden zijn gouden tips.





 Terwijl wij de ene na de andere talentenopdracht uitvoeren zijn de gevaren nog niet van de kaart geveegd...! De gemene zus van de koningin kan dan wel niet zien... zij heeft net zoals haar hond een hele goede neus. Wanneer zij de prinses zo ver weg van het kasteel zou vinden valt ons hele plan uit elkaar.


 Dus... maken wij telkens wij haar zien snel een dichte kring rond de prinses en ... ook deze missie is geslaagd.






 Wie kan er goed zingen? Wie maakt muziek op het 'podium'? Wie geraakt er heel snel hoog in de boom? Wie kan dit raadsel ontcijferen? Enz.














 Plannen smeden...
 Want het is noodzakelijk dat alle kinderen meewerken aan de bevrijding van de prinses. Alleen dan is er kans tot het stappen 'door' de muur.




Om 13 uur zouden de koning en de koningin aankomen... en net één uur daarvoor gaan wij de uitdaging aan. Met de rugzak op de rug nemen wij afscheid van Alijdis. Stap voor stap wandelt ze in de richting van de muur... en voor het eerst in haar leven slaagt ze erin om verder te stappen!
En verder en verder...
Vaarwel Alijdis
De emoties zijn moeilijk onder controle te houden... Dit was Alijdis haar wens. Maar wij gaan haar enorm missen... of


"Joepie Alijdis is vrij
 en wij gaan... zwemmen!!!"





















En zo is ook onze wens om er samen een fantastisch kampje van te maken helemaal vervuld!

DANKJEWEL voor jullie ongelooflijke inzet. Wij zullen er nog lang van nagenieten!



DANKJEWEL VOOR DE MOOIE FOTO'S