woensdag 11 november 2015

Mededeling: Uitstap naar de Halve Maan


Lieve ouders en grootouders

Morgen zullen wij op uitstap gaan naar de Halve Maan. Daar zullen wij een waarneming doen van de koeien en de schapen aangezien dit onderwerp deze week erg leefde in de klas. We onderzoeken er de verschillen en de gelijkenissen van deze dieren.

Indien u de wandeling naar en ter plaatse mee zou willen begeleiden, mag dat zeker. Wij proberen in de namiddag om 13u15 te vertrekken. Wie graag mee wil mag naar de klas komen, dan ontmoeten wij elkaar daar. Wij zullen dan samen vertrekken naar de Halve Maan.

We zijn vermoedelijk terug in school tegen de speeltijd.

Alvast bedankt!

Groetjes Joyce

Een kijkje in de klas: Een nieuwe juf in de klas.



Deze week kom ik, Joyce Weyens, een weekje stage lopen bij de oudste kleuters. Spannend! De week begint al goed want we hebben al heel wat leuke dingen gedaan.








We kijken naar het toneeltje van Stella, Tessa en Gwendolyn. Ze hebben zich al een hele dag voorbereid.We moeten erg lachen met Gwendolyn die een gek hondje speelt. Wat was dat grappig.


Liane en Frida maken het verslagje over de tol van Barre. Ze kiezen ervoor om dat met de kleurpotloden te doen.



Ik leg het nieuwe brevetje van de week uit. Bij het telbrevetje moeten we muisjes en konijnen zoeken en aangeven hoeveel we er gevonden hebben door de bolletjes te kleuren. Op het einde van het telbrevetje kunnen we nog een beetje nagriezelen  door de spinnen het juiste aantal poten te geven. 

                                            Anaïs is al erg druk in de weer met haar telbrevetje.




 Wanneer de vake van Finn vóór de vakantie langskwam met zijn kerkuil, waren we allemaal erg gefascineerd door het mooie dier. Ik voorzie twee matrixen waarbij de kinderen bij de eerste matrix de verschillende uilen moeten rangschikken van klein naar groot en een matrix waarbij  de kinderen de uilen van licht naar donker moeten rangschikken. 

Billie- Roos test de matrix alvast uit terwijl ons bevertje Tessa, haar op weg zet. 



Fale en Cassius verrassen ons met mooie monstertekeningen. In de kring bespreken we dat we ze misschien op het monsterbord in de bewegingshoek zouden kunnen hangen bij de andere monsters.


Jef heeft deze week al goed in zijn boek gewerkt. Vandaag experimenteert hij met de letters van zijn eigen naam.









Dinsdagochtend zijn wij gaan zwemmen. In het kleine bad spelen we in afwachting fijn met alle ouders, klasgenootjes en Joyce om daarna bij Diether te gaan zwemmen. 

Nog eens bedankt aan alle ouders die een steentje hebben bijgedragen bij de begeleiding van de kinderen naar en in het zwembad. Zonder jullie was het zeker niet zo'n succes! De kinderen hebben zich heel goed geamuseerd. 


Na het zwemmen gaan we allemaal samen, fijn onder de douche.

 




 Op het einde van de dag heeft Mireille voor ons een muzikale activiteit voorzien met de kiekeboekoffer.  Er zitten verschillende muziekinstrumentjes in de koffer. We kunnen ze niet zien, maar wel horen. We  doen onze oogjes dicht en luisteren naar de geluiden van de muziekinstrumenten. Wie kan er raden  welk instrumentje we horen? 

Tot binnenkort!