dinsdag 11 mei 2010

Het "hier word je blij" - restaurant

Emily G. bracht prachtige foto's mee over heerlijke gezonde en iets minder gezonde voeding.
Quinten en zijn mama deden samen een proefje en beantwoorden de vraag "Waarom zijn er gaatjes in een boterham?". "Eerst moet je bij het water gist in een fles doen, gist is een soort schimmel. De gist heeft voedsel nodig, dus we doen er suiker bij. Wanneer je boven op de fles een ballon vast maakt kan je perfect zien hoe snel het gist zich uitzet en de kooldyoxide in de ballon blaast." Dit is de lucht die ervoor zorgt dat er in je brood ook gaatjes zijn...
DANKUWEL voor dit leuke proefje!
We zijn vandaag gestart met een nieuw contractwerkje "Een restaurantje maken in de klas". Daarvoor hebben we heel wat nodig...
- Een kok
- Een keuken
- Een mooie tafeldoek
- Verschillende kleine tafeltjes en stoeltjes
- servietten
- bestek
- borden
- glazen en 'wijnglazen'
- een naam voor het restaurant
- ...

Omdat de obertjes in ons restaurant het liefst vanal grapjes maken bedachten ze een gekke maar veelbelovende naam:
"Het hier word je blij - restaurant"
De tafel werd gedekt maar we ontdekten dat dat niet zo makkelijk was... volgende week leren we hoe we een tafel juist dekken... . Waar het mes? Waar de lepel?
De naam werd gestempeld, de schilderijtjes werden geschilderd, ... maar klaar zijn we zeker en vast nog niet!
Leuke restaurantspulletjes vb tafelkleedje, bordjes,... zijn zeker welkom. Gelieve steeds de naam van je zoon/dochter te vermelden.
Uiteraard zijn wij ook op zoek naar vele koks die een bezoekje willen brengen in onze klas, en ons leren koken... en hopen we een paar 'lekkere' uitstapjes te kunnen maken!