maandag 14 juni 2010

Picknick en spelnamiddag maandag 21 juni

Maandagvoormiddag werken onze kokjes samen met de kleuters van An aan een leuke picknick. Dit doen we als afsluitmoment, we nemen eveneens afscheid van de derde kleuterklas van Lieselot, en de eerste kleuterklas van An. Zo leren de kindjes van An de nieuwe klas en juf al een beetje kennen.
We zoeken hiervoor nog hulp. We kunnen hulp gebruiken in de klas, maar ook een zelfgemaakte schotel van thuis is welkom (vb fruitsalade, tortillarollen, pastasalade, enz.)

In de namiddag doen we een spelletjesnamiddag. Daarbij is het de bedoeling dat de helpende ouders een spel begeleiden, en de kleuters kunnen doorschuiven van het ene naar het andere spel.

Je mag zowel voor de voor- en namiddag je naam noteren op een lijst in de klas (voor vrijdag!) Je mag erbij noteren of je eventueel een gerecht maakt, en/of eventueel al een spel kiezen. (De handleiding kan uitgeleend worden)

We sluiten deze dag af met een zelfgemaakt stukje cake en een verhaal.

Wij zijn voor de picknick nog op zoek naar dekentjes, deze mogen (gesigneerd) worden meegebracht.

Dankuwel, het beloofd een mooie dag en afsluiter te worden.

Uitwisseling jongste - oudste kleuters

Vandaag kwam het eerste kleuterklasje op bezoek, terwijl de derde kleuterklas naar An ging. We vormden ons klasje van volgend jaar. Het was een leuke gezellige namiddag.
We luisterden naar een verhaaltje 'Niet zo hard, Dries draak' en speelden in de hoeken van de klas.
Lilith, Jada, Linde, Mara, Sibbe, enz. trokken naar de poppenhoek. Ze werkten er in ons restaurantje en maakten lekkere pap. Nadien knutselden ze zelfstandig in de knutselhoek.
Yorben en Milo speelden met de trein, en met de piratenboot.
Elanour speelde mee met het spel van Ferre, samen met Jolien en heel wat kleuters van Lieselot.
Ferre speelde eerst in de bewegingsruimte en nadien knutselde hij een mooi maar eng monster...

Ook voor de (bijna) oudste kindjes van Lieselot was het een leuke kennismakingsnamiddag!
WELKOM in ons klasje!