dinsdag 17 september 2013

Een kijkje in de klas; Hiep hiep hoera voor Marc!




 Maandagochtend stond Vincent als een stoere piraat in de klas! Alleen...hij had één groot probleem. Hij was op zoek naar een piratenboot...! Wij gingen samen aan het werk én in een mum van tijd: Ahoi kapitein...!

 We speelden aan het spelletjestafeltje de leuke dierenmemmory.

 In de poppenhoek ontdekten ze hoe je met potten en pannen muziek kan maken...!

 Het verslag werd gemaakt in een nieuwe techniek. Wij scheurden, plakten en lijmden heel wat stukjes stads- en landkaart én maakten een grote collage!

 Dit is alvast de achtergrond, om op dinsdag dan de grote stad 'Diest' op te schilderen of ons eigen huis!



 In ons vrije tekstenboek maakten wij de allereerste pagina mooi. Wij tekenden ons zelf zodat wij nooit meer vergeten van wie dit mooie boek is. In de 'pauwenronde' op het einde van de dag werden de boeken één voor één voorgesteld. Er werden heel wat 'pluimpjes' uit gedeeld.

 Ook met blokken werden heel wat huizen gebouwd. De boerderij van Charlotte, de stallen voor de dieren, rijhuizen, enz.




 Deze week is het 'oefenen met Loes-blaadje' een stappenplan om eerst een huis te bouwen met blokken, en nadien de blokjes op papier mooi in te kleuren. Wij gingen al ijverig aan het werk want tegen vrijdag moeten wij (derde kleuterklas) de opdracht klaar maken!
 Wij bouwden woningen met zand, schelpen en maïs!
 En met plasticine boetseerden wij grote en piepkleine diertjes...


 Op maandagavond waren de lezertjes weer van de partij. Drie lieve meisjes verwenden ons met een mooi verhaal!

Op dinsdag was de kaartenachtergrond helemaal droog...dus huizen, appartementen, rijhuizen, en zelfs een boerderij werden knap geschilderd. Tussen de verschillende huizen lopen uiteraard wegen, kleine en grote wegen!


An kwam met de jongste kleutertjes het verhaal 'ik val op jou' vertellen!






 En wie staat daar op de tafel? Wij zongen enthousiast voor Marc. Onze klasouder is gisteren verjaard en dat verdient al zeker een paar mooie liedjes!
Proficiat aan Marc én ook hij mag dan uiteraard een activiteitje kiezen op onze verjaardagslijn! Mmmmm het wordt smullen! Marc heeft voor een taartfeestje gekozen.