donderdag 10 januari 2013

mededeling: Prinses gevonden! Dankjewel voor jullie ongelooflijke inzet!

Lieve ouders,

Het was heel fijn om in september van jullie te horen dat jullie ook een kampje willen dat wij samen vorm geven. Een kampje waarin iedereen die dat wil en kan zijn/haar steentje kan bijdragen. 
De activiteitenlijst werd dan ook ijverig aangevuld in de loop van het eerste trimester!

En nu alle activiteiten, aangeboden hulp en voorstellen in één geheel werden gegoten én dit gisteren aan jullie werd voorgesteld was jullie enthousiasme weinig te stillen! De kraan der ideeën bleef maar stromen..!

Wat gisteren afgesproken werd wordt in een draaiboek uitgeschreven zodat alle ouders een zicht krijgen op het geheel van het kamp. (Inhoud - rode draad - activiteiten - benodigdheden - ...). Dit zal binnenkort via de boekentas worden meegegeven. Indien er daarnaast nog vragen zijn mag je mij of Yentl natuurlijk altijd aanspreken/bellen/mailen.

In het kader van de rode draad waren wij gisteren nog op zoek naar een prinses... maar geen nood! Zij is helemaal klaar om ons te ontvangen. Emma (dochter Caroline - secretariaat) zal deze rol op zich nemen en kan het hele kamp aanwezig zijn. Om de 'magie' van zo een kamp te bewaren is het wel belangrijk dat de kinderen over deze rol niets opvangen.

Een kijkje in de klas; De eerste week in beeld...!

Onze eerste week in beeld...


 Wij maakten een 'schrijfdansboek' waarin wij alles mogen doen, behalve rechte lijnen trekken...! Zoveel patroontekeningen als wij willen kunnen wij in dit boek maken. Krulletjes, haaientanden, drakenpoten, golven uit de zee, enz. In het begin van de week maakten wij het voorblad met heel wat patronen die wij al kennen. Vanaf nu kan dit ook in de hoekentijd gebruikt worden. En zo maken wij onze schouders, armen en polsen lekker los!
 Maar na elkaar twee weken gemist te hebben... werd er ook heel wat geknuffeld in de klas!
 Wij speelden in allerlei hoeken, en hier en daar waren wat hoeken verplaatst. Maar geen nood, iedereen vond zijn weg al gauw terug!






 Er werden vrije teksten gemaakt, stripverhalen, maar ook fantasievolle en muzikale verhalen in de poppenkast!


 Wij knutselden een slee met allerlei waardevol kosteloos materiaal. Dozen, botervlootjes, flessen, enz.
 En de klasouder... die viel weer in de prijzen! Er werd spontaan een kroon geknutseld voor Yentl!



 Vandaag genoten wij van het toneel 'Kan ik er nog bij'. Heel wat dieren kropen samen in een holletje, of eigenlijk in een handschoen. Al was die daar natuurlijk niet sterk genoeg voor...!

 In de praatronde werd deze week verteld over de 'mazelen'. Dat zou een 'ziekte' zijn die bijna nooit meer voorkomt én waar je een spuitje voor moet krijgen maar... als het toch zou gebeuren sta je vol met rode stipjes. Dat vonden wij wel wat raar...! Wij vragen er dinsdag meer informatie over aan Dokter Jan Devriendt, die een bezoek komt brengen aan onze klas. Maar wij begonnen alvast aan een zelfportretje waarbij wij één gezonde versie gaan maken, en één ongezonde of zieke...!

 Als het droog is stippen wij de rode vlekjes, maar eerst heel goed in de spiegel kijken! Hoe zien die ogen er net uit? Welke kleur heeft mijn huid? Staan mijn haren recht, of liggen ze plat tegen mijn hoofdje? Heb ik groene, blauwe, bruine ogen? Tot waar komen mijn haren? Heb ik blonde, bruine, zwarte haren?
...


 Maar ook in de timmerhoek, en de tafel die wij mee brachten van de spelotheek vonden wij snel terug in de klas!

 'Schip ahoi kapitein'!
 En oeps... alle krijtjes door elkaar! Sorteren maar! Wat een werkje om alle pastelkrijtjes en wascokrijtjes uit elkaar te houden. Maar na wat zoeken vond Jef daar wel een handig truckje voor. "Hé kijk, pastelkrijt zie je op je hand hé".
 Wat als je gaat skieën, valt én dan... naar het ziekenhuis moet. Of wat als zo een verhaal door een grote winterblies helemaal door elkaar wordt geblazen? Gelukkig kunnen wij de prentjes weer in de juiste volgorde leggen!
 Even een kijkje nemen in de opzoekhoek...!
 Of tekenen, maar dan aan de computer!

 HOERA! Luciano is 6 jaar! Dat cijfer hebben wij op nog geen enkele kroon geschreven dit jaar. Wij zingen enthousiast voor hem, smullen van de heerlijke gebakjes, ...

 En daar worden wij alleen maar enthousiaster van! Wij fluiten liedjes voor hem, want net deze week loopt er een 'fluitonderzoek'!
 Proficiat met je zesde verjaardag. Wij gaan deze week ook soep maken om de jarigen die een kookactiviteit kozen te vieren!!!

 De lezertjes waren in deze eerste week van het nieuwe jaar ook van de partij! Wij maakten gezellige groepjes en luisterden naar mooie verhalen!







 Even bewegen... en dan weer aan het werk! Wij konden er niet genoeg van krijgen..!



 Wij gingen op 'fluitonderzoek' en zochten uit hoe je kan fluiten, waarmee je kan fluiten, wie kan fluiten in onze klas, welke fluiten er bestaan, enz. Zo een sprankelend onderzoek wat meteen een mooie aftrapper voor dit tweede deel van het schooljaar!

 Wij keken en luisteren ook naar echte fluitspelers... en deden dan het grote 'fluitspeelonderzoek' in de klas!