zondag 27 maart 2011

dankjewel

'Chapeau'

Dankjewel...

Voor jullie grote inzet tijdens de jeugdboekenweek...

En voor jullie talrijke aanwezigheid op de wijn-en sapjesavond!


Daar neem ik mijn hoedje voor af!!!


4 april kampavond

Maandag 4 april om 20u is het kampavond. Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de bespreking van het kamp te Dworp op 6 en 7 juni. Tijdens het kamp kunnen wij jullie hulp zeker gebruiken! Indien je niet op de kampavond aanwezig kan zijn, maar toch graag een handje wil toesteken voor of tijdens het kamp mag je dit aan Hilde of Lieselot laten weten.

Onderzoek; Hoe leeft de specht?

" Deze vogel hakt met zijn scherpe snavel zijn nest uit in een boomstam..." Dat wist Jolien ons te vertellen, terwijl ze de vogel en de boomstam toonde in de kring! Wij gingen verder op onderzoek!
De specht gebruikt zijn scherpe snavel en kleverige tong om uit de bomen insecten los te peuteren! Vaak leven spechten in paren! Er bestaan heel veel verschillende spechten; de drieteenspecht, de grijskopspecht, de roodkopspecht, enz.


Deze vogel ziet er zwart met wit uit, en heeft een klein beetje rood aan zijn hoofdje!

Hier op de tekening zie je hem niet helemaal... want hij zit verstopt in de boom!

Uitstap naar de bib

Na het turnen wandelden de derde kleuterklas en de eerste graad samen naar de bib! Kijk maar goed, in de verte zie je de klas van Karolien! De klas van Lieselot kwam van de andere kant... want die waren net gaan turnen!
Beiden klassen vormden nu één grote groep, klaar om op speurtocht te gaan!
In de bib was er een groot probleem! Wij zijn niet de enige bezoekers, maar er is ook een dief op bezoek geweest...!
Hij heeft een brief achter gelaten...

Wij krijgen de opdracht om overal in de bib koekjes te gaan zoeken.... maar het is best wel spannend want 'Zou die dief hier nog rond lopen?'
Zoeken... zoeken zoeken!

In alle hoekjes van de bib gaan we op zoek... we vinden natuurlijk niet alleen koekjes maar ook veel boekjes! We spelen spelletjes met de boeken, luisteren naar de opdrachten en verhalen!
Een raadspel... Wat komt er tevoorschijn?
Wij wandelen door de leeszaal, achter de balie, de cd-en dvdzaal, enz.

Uiteindelijk vinden we een hele grote koffer! Zou daar de buid van de dief inzitten?

De dief is spoorloos, zijn buid ook maar in de koffer zitten leuke geheime koekjes met een mooie spreuk voor al onze speurneuzen!

'Geluk lacht je toe'

Dankjewel aan onze lieve bibbegeleidster en aan Silke (kinderverzorging) voor de hulp! Het was een leuken, en vooral spannende bibspeurtocht!

DANKUWEL aan de ouders die weer maar eens paraat stonden in deze jeugdboekenweek!

pompoenpitjes planten





Onze klas zorgt voor het planten van pompoenen! Omdat wij volgend jaar naar de Tovertuin verhuizen hebben we de pompoenpitjes in potjes geplant. We verzorgen ze voorlopig heel goed in de klas, zodat niet uitdrogen en nemen de potjes dan binnekort mee naar de nieuwe school!


si en cret

weer een dagje Si en Cret Vandaag waren Si en Cret er weer. Cret was heel droevig want hij was zijn lievelingsboek kwijt en dat was een ramp. Gelukkig hadden de kinderen een leuke oplossing klaar. " We maken een nieuw boek voor Cret" Dat vond Si en Cret een geweldig idee. De kinderen gingen op zoek naar een gezamelijk thema en enkele personages die zeker in het verhaal moesten voorkomen. Ook was het belangrijk wat van een boek een goed boek maakt. Zo moest een goed boek volgens de kinderen geheimen bevatten, spannend zijn en soms ook grappig. Nadien gingen ze samen met de grote hulpagenten aan het werk op verhaaltjes te schilderen en te schrijven. Nadien kwamen onze kleine en grote hulpagenten terug samen in onze geheime kamer om naar alle verhalen te luisteren. Met al deze pareltjes van verhalen gaan SI en Cret nu één verhaal maken. Ze zullen de leukste stukjes uit elk verhaal kiezen en deze samenvoegen. Zo begint het verhaal voor ons boek vorm te krijgen. tot morgen groeten agent Si en Cret