donderdag 5 mei 2016

Een kijkje in de klas: Een bezoek aan het kasteel van Horst







Op maandag vertrokken we in de ochtend naar het kasteel van Horst. We genoten van het mooie uitzicht en ontmoetten vervolgens geen prinses, maar een echte jonkvrouw! We waren allemaal heel nieuwsgierig wat deze vrouw ons te vertellen heeft. 




De jonkvrouw neemt ons mee naar het atelier van het kasteel en vertelt ons de regels van het kasteel. Daarnaast vertelt ze ons dat we op schattenjacht mogen gaan en dat we eens goed moeten kijken of er in het kasteel een draak woont. Wij staan al te popelen om te vertrekken!  






Al snel vinden we onze eerste schat! De jonkvrouw rammelt geduldig met de schat, maar wij staan echt te popelen! Wanneer de jonkvrouw een roze damesschoen uit de schatkist haalt, moeten we erg lachen en ontdekken we dat we beland zijn in de feestzaal van het kasteel. 





 In deze feestzaal begroeten ridders en jonkvrouwen elkaar op een speciale manier. Onze jonkvrouw leert ons alvast de kneepjes van het vak. Zien we er niet knap uit? 




Nadien vertelt ze ons een verhaal over de ridder en de draak. Het verhaal staat afgebeeld op het plafond van de feestzaal. Door het toverdrankje is de draak in een diepe slaap gevallen waarbij er geen gevaar meer is. Oef! We kijken alvast wat het toverdrankje met ons doet. Net de Signum-drop! Gelukkig zijn we nog steeds niet moe. 




Vervolgens mogen we een echt ridderharnas aanschouwen en zien we wat steekwapens zijn. Finn is helemaal mee in het thema!






Vervolgens vinden we een nieuwe schat in de ontmoetingsruimte van ridder Pinoc. Maar wat vinden we dan in de schatkist? WC- Papier?  We leren hoe ridder Pinoc vroeger zijn billetjes moest afvegen en dat was zeker niet met WC- papier! Hij moest dennenappels, blaadjes, schelpen of n jawel zijn eigen hand gebruiken. Bah! 





 Al snel kwamen we te weten wat er nu achter dat kleine deurtje zit, het kleinste kamertje van het kasteel. Wie weet het? We gaan allemaal eens piepen en verklappen nog niets aan de anderen. Ridder William hangt er misschien een luchtje in het kleine kamertje?





 Van de jonkvrouw mogen we helemaal tot boven gaan. Hier moeten we een smalle trap beklimmen. Vervolgens konden we boven genieten van een prachtig uitzicht en dat met een verrekijker. Sommigen zagen zelfs de vissen 'zwemmen' in de vijver. 




  

 Na de rondleiding genieten we van een fijne picknick op de binnenkoer van het kasteel. Nadien mogen we nog even spelen aan het kasteel! 


 In de klas is Liane druk in de weer met het uitzoeken wat nu juist magnetisch is en wat niet. Ook Jasper van de klas van An doet het goed! 




 Leonie, Liane, Lander , Annaïs en William proberen verschillende patronen te schrijven in het zand. Liane laat alvast fier zien wat ze heeft gemaakt. 


We doen samen met Lieselot en Joyce aan Yoga. 



Tegen het einde van de dag kwam Jana een verhaaltje voorlezen. Jasper en Jana werkten erg goed samen. Wat een team zeg! We zoeken naar vele dieren in het boekje. 


Dinsdagochtend waren we klaar om te gaan samen. Tijdens de wandeling naar het zwembad zingen we alvast ons kamplied. 







We spelen samen met elkaar en de ouders in het zwembad ...




 ... Terwijl Dieter en Joyce ons zwemles geven. Ze doen het alvast  allemaal super! Velen kunnen het zelfs al zonder hulp!


 Fala, Billie- roos en Frida werken ijverig aan hun brevetjes. Knap dames! 




 Barre, Tibet en Liane maken portretten met spuitbussen gevuld met verf. We zijn nu echte kunstenaars die werken met Graffiti, net zoals David Walker. Volgende week gaan we heel wat nieuwe portretten kunnen maken. 




 We luisteren naar een verhaal voorgelezen door An met de twee klassen samen. We hebben heel knap een grote kring kunnen maken!




 We spelen met een nieuw lied, namelijk 'Hoe maak ik een vingerhuis'. Joyce leert ons hoe we met onze vingers een huis kunnen maken en we wachten gespannen wanneer ze als grote boze wolf ons huisje zal komen wegblazen. Wie is de pechvogel?


 Nadien laat Thomas zich van zijn beste wolvenkant zien. 



 Gwendolyn, Tessa en een vriendje uit de klas van An maken een huis van sponsjes voor de hond van Gwendolyn. 


 William ontdekt dat je niet alleen stippen kan maken met wattenstaafjes, maar dat je er ook grote lijnen mee kan trekken op het blad. 


 Tom, Lander en William proberen een auto te maken die super snel rijdt. In de kring wordt hij alvast voor de anderen uitgetest. 














 Woensdag brachten we een bezoekje aan de GIP- tentoonstelling van de zesdejaars. Daar konden we de vele attracties die ze helemaal zelf ineen hadden gestoken bewonderen! We werden er stil van! 




 Tibet en Thomas zijn in de ban van de kriebeldiertjes uit de tuin. Met vergrootglazen en kaartjes met insecten gaan ze op zoek. 


Vervolgens kunnen we als weekafsluiting genieten van een elfentoneel van Fala, Stella en Billie- Roos. Ze zingen elfenliederen en testen aan de hand van de signumdrop uitt, of we goed of slecht zijn. De meisjes nemen het heel professioneel aan, want ze nodigen een prins uit het publiek uit om hen wakker te 'kussen'. 

Knap zeg! Door al dat harde werk kunnen we genieten van de extra lange vakantie.

Fijn verlengd weekend en vele groetjes 

Joyce