maandag 6 februari 2012

Armoede moet de wereld uit! Wie wil woensdag mee naar de voedselbank? + Op bezoek bij Axl

Wij brachten vandaag het beloofde bezoek aan Axl!
Hij lag rustend in de zetel op ons te wachten. Wij spraken natuurlijk vooraf af.. dat hij echt moet rusten en dat wij net zoals hem heel voorzichtig in de living zouden zitten om het voor Axl zo rustig mogelijk te houden! En dit lukte zeker en vast. Het werd een heel gezellig bezoekje!
Wij gaven de cadeaudoos af waaraan wij een hele week werkte en die tot en met vandaag werd aangevuld met kleine speelgoedjes en tekeningen! Axl bekeek één voor één de mooie tekeningen en was aangenaam verrast!

Hij had ook voor ons een heerlijk wafeltje en een lekker sapje! Wij genoten van het bezoek en vonden het fijn om nu toch nog even bij Axl te zijn want hij is al een paar weken afwezig!


Als kers op de taart mocht Axl zelfs even heel voorzichtig met ons in de tuin spelen...! Hij kon niets opheffen en moest er voor zorgen dat er niets zijn buikje raakte... maar daar had hij in zijn tuin wel een oplossing voor gevonden!

Terwijl de kleuters klimmen en klauteren... nam Axl plaats op zijn graafmachine of leidde hij de kleuters rond doorheen de mooie wintertuin!























Veel beterschap Axl en tot snel!!!






Aan het werk in de hoeken...








Max kan al heel goed met de computer werken en leert het ondertussen aan aan de anderen. De kleuters zetten kruisjes bij de spellen die zij al zelfstandig kunnen spelen en dit zijn er al heel wat... Zij helpen elkaar bij de computerspelletjes en leren zo snel bij! Vb Thomas trein in elkaar steken, rijmwoorden zoeken, enz.








Jada vertelde vanochtend dat zij in het weekend een toneeltje gemaakt heeft om in de hoeken verder te spelen! Zij had het hele scenario in haar hoofd en ging met haar acteurtjes aan de slag...


Tibo was terug van weggeweest en wij hebben hem zeker gemist! De schade met zijn vriendjes werd alvast.. hersteld vandaag!



Een treintje maken.. of met de piratenboot spelen.. het was leuk dat Tibo er weer bij was!

Na het onderzoek dat wij vorige week zijn gestart 'Hoe kunnen wij de arme mensen helpen?" leerden wij vandaag een liedje over armoede! Het is een liedje waarbij de hele klas in een 'band' wordt omgetoverd.. en daarvoor kunnen wij natuurlijk wel gitaren gebruiken!



"Armoe moet de wereld uit!


Daarom maken wij geluid


Roep het maar en schreeuw het uit:



Armoe moet de wereld uit!"



De gitaren klonken mooi...



Wij zeggen


'Boeh... tegen armoe'


'ahoe... tegen ongelijkheid overal'


' wooooow tegen spelen'


'jeeeej tegen delen met elkaar'


...






Wij willen naast deze 'armoe-band' natuurlijk nog veel meer actie ondernemen

en blijven nadenken over 'hoe wij kunnen helpen'.


Om hier meer over te weten brengen wij woensdag om 11 uur een bezoek aan de voedselbank (achter A.Z. Diest) waar mensen uit deze omgeving zonder centen, toch nog voedsel krijgen om te overleven!

Wie wil met ons mee naar daar stappen?







Wij vertrekken om 10.45uur!