dinsdag 3 december 2013

Een kijkje in de klas; Wij zullen je missen Maria!

Boven op de tafel stonden ze met hun twee'tjes: Sander en Jonas! Maandag zijn ze vier jaar geworden en dat hebben wij uitgebreid gevierd! 
 Wij zongen voor hem, gaven heel wat knuffels en kusjes, en smulden van de heerlijke hartjeswafeltjes!


 Ze brachten ook een cadeautje en 25 kleine chineesjes mee naar de klas...! 
 PROFICIAT Sander en Jonas! DANKJEWEL voor de leuke verrassingen! 

 Rani en Sarah waren er maandag weer bij. Ze zongen met ons een leuk liedje, hielpen de hele dag en deden leuke activiteitjes in het hoekenwerk! 
 Dinsdag maakten wij ons 'droomzakje' van de Sint. Wij zochten onze favoriete spulletjes in de boekjes, knipten en plakten het op! 
 Op het magneetbord sorteerden wij eerst de verschillende vormen. Driehoeken, vierkanten en cirkels. Nadien maakten wij een rijtje met evenveel magneetjes...dan het cijfer vooraan!
Wij maakten schilderijtjes van Sinterklaas en zijn gekke pieten, met de nieuwe techniek. 
 


 En in de cijfer- en letterhoek werkten wij aan een sinttekening in een mooie kader. 
Eerst tekenden wij, dan versierden wij onze tekeningen met patronen, wij maakten wij een mooie kader, en als laatste stapje kleurden wij onze tekeningen mooi in! 

 Wij zochten de cijfers bij elkaar op het magneetbord.


Sep en Mathieu stelden hun grote autobaan voor...die steeds blijft groeien. Intussen is de garage af. De tunnels, de autostrade, enz.! 
 "Doe je ogen maar toe Maria!" Het wat vandaag Maria's laatste dagje in onze klas. Wij gaven onze geknutselde kaart af en zullen haar enorm missen. Ze kreeg heel wat dikke knuffels en nog veel meer complimentjes. 'Je was zo lief - zo zacht - zo leuk - zo grappig - zo ...' 
DANKJEWEL voor de fijne dagen in onze klas Maria! Wij zullen je missen, maar je blijft steeds welkom! 
 Geen grote groep acteurtjes vandaag... wel één flinke actrice! Sari speelde zo maar liefst 'de pannenkoekenbak' helemaal alleen voor de hele klas. Wat een knap toneel, proficiat Sari! 
En op de onderzoekstafel lag de step van Jonas.... want die was tijdens de speeltijd uit elkaar gevallen. Wij gingen aan het werk... en ontdekten: dat er één schroefje ontbreekt!