zaterdag 7 februari 2009

Klaspraat

Woensdag op de klasraad werd beslist dat er in de klas ook een boompje moet groeien. Elise, Roos, Aidan, Liv en Emily tekenden het contract. Woensdag begonnen ze. De eerste stap werd uitgevoerd, twee bloempotten werden mooi geschilderd. Maandag zou het contractje aflopen en zorgen de kleuters ervoor dat er in de twee potten twee kleine boompjes worden gepland!

'Vliegen? Dat wil ik ook!' was de aantrekkelijke titel van het poppentheater waar we donderdag naartoe gingen. Kikker wou zo graag leren vliegen, maar ondanks zijn mooie geknutselde vleugels wou dit maar niet lukken. Kikker is doodongelukkig, hij heeft het gevoel dat hij niets kan. Pas als zijn twee vriendjes vast zitten met de boot is kikker de enige die het kan! Kikker maakt diep onder water het touw los en hij is de enige die zijn vriendjes bevrijd heeft!

Na het toneel was het al tijd om boterhammen te eten. Er werd nog heel wat verteld over kikker die zo graag wou vliegen!

Donderdagnamiddag knutselden we op karton bomen gemaakt met krantenpapier. Roosje, Mariet en Emily maakten al enkele leuke, mooie en vooral heel verschillende bomen. Maandag werken we hier nog aan verder want de drie meisjes die er donderdag aan werkten, overtuigden vele kleuters om ook aan zo een krantenboompje te beginnen!

mededeling

Dinsdag 26 mei wordt er voor de oudste kleuters en de eerste graad een sleep-in georganiseerd. Een info-avond over deze sleep-in volgt nog.