woensdag 12 juni 2013

Een kijkje in de klas; "Wat is geloven in...?" en Atelier; springen met en rond het touw..

 Tijdens de laatste kringmomenten kwam geregeld ter sprake 'waarom kindjes geloven'. Wij ontdekten dat er in onze klas heel wat kindjes geloven. Sommige in Jezus, in Allah, Jehovah,... of helemaal niets. Maar hoe komt dat net? Wij nodigden enkele experts uit. Aydin, de Islamleraar in onze school kwam ons vandaag al wat meer vertellen over kinderen en mama's en papa's die geloven in Allah. Ook over Jehovah werden maandag al wat vragen gesteld. Op een hele kindvriendelijke en onbevooroordeelde manier worden zo rustig aan onze vraagjes beantwoord.
 "Dokter dokter, wij zitten in de knoop!" Tijdens het atelier grote motoriek speelden wij allerlei touwspelen. Touwtje springen, touwtje in de knoop, over het moeras 'duiken', enz.







 Het was weer een super leuk ateliertje, voor dat wij het goed beseften was het al weer tijd om terug naar de klas te gaan!
En ook het lettermonster is nog in volle actie. Wie ziet de 12 Z-voorwerpen? Zoeken maar!!!
Naar aanleiding van de 'bellenblazer' en een aantal andere spulletjes die in de kring werden voorgesteld deden wij vanochtend een nieuwe stemming: Het monster is op zoek naar de B van bel!!!