woensdag 3 oktober 2012

mededeling; Bezoek Bib

Donderdag 11 oktober brengen wij een bezoek aan de Bib van Diest.
Wie wil graag met ons mee?

Wij komen om 8.40 uur even samen in de kring, en wandelen vervolgens samen naar de bib!

Een kijkje in de klas; Bezoek van Pascale en Erwin!!!

Wij zongen vandaag over 'la vache' 'le lapin' 'le cheval' enz. Het was weer een boeiend sfeervol lesje. Bedankt Pascale!

 En ook Erwin bracht een bezoekje in onze klas. Erwin is de werkman van onze school en hij kwam onze 'toekomstige' lettermuur vastboren. Hij vertelde ons hoe hij met een plug een vijsje in de muur boorde en hij liet ons vooral horen... hoe luid dit klonk!

 Dankjewel Erwin om ons weer uit de nood te helpen!
 In het hoekenwerk namen heel wat kleuters deel aan het rekenkundig onderzoekje, deze keer gebaseerd om een vrije tekst over de bosuitstap.
 - Hoeveel kabouters staan er op het blad?
- Teken er één meer!
-  Trek een kring rond de derde letter.
- Enz.
Dankzij het mooie verhaal werkten wij samen gemotiveerd aan deze opdrachten!

Ondertussen krijgt het spel dat maandag in de praatronde werd voorgesteld een vervolg. Wie woont waar? De kleuters willen ook jullie daar graag mee laten kennismaken op onze klasafsluiting vrijdag om 14.40 uur.

 En ook in de andere hoeken werd weer boeiend gewerkt en gespeeld!



 'Auw' die kastanjes prikken...
Misschien kunnen er wel kabouters in dit huisje wonen???

JULLIE ZIJN VAN HARTE UITGENODIGD VRIJDAG OM 14.40 UUR OP ONZE KLASAFSLUITING

Een kijkje in de klas; "Kunnen wij kabouter Malade helpen?" Bosspel

 Met een hele moeilijke opdracht trokken wij gisteren morgen samen naar het bos. Want daar in het bos zijn alle kabouters ijverig aan het werk, aan het genieten van de herfst! Maar één kabouter kan niet meedoen, kabouter Malade is in zijn kabouterhuis, verdrietig, ziek en alleen! Wij besluiten om naar het bos te trekken en voor hem de mooiste herfstvruchten uit het bos te verzamelen.





 Wij sorteren meteen de verschillende herfstvruchten.
In onze groep is er een eikelkabouter, een bladkabouter, een kastanjekabouter, een takkabouter, ... Er is zelfs een 'ik-weet-nog-niet-hoe-dit-heet' kabouter. Wij vullen onze zakjes en maken er een fijne boswandeling van!




 De paddenstoelen laten wij maar veilig in het bos... Daar nemen wij enkel een foto van!


 En ook de grootste stukken schors van de boom drukken wij af met wasco, om als souvenirs terug mee naar de klas te nemen!
 Jammer genoeg zijn er in het bos ook dieren die niet zo graag meewerken...
Als wij 'duizendpoot' horen moeten wij zo snel mogelijk achter elkaar want anders komt die vruchten stelen. Ook bij kraai en koolmeesje moeten wij vliegen groot of klein, zoals deze vogels! En als de wolf komt... dan staan wij pas echt paraat. Lekker dicht bij elkaar beschermen wij onze 'prooi'! Gelukkig was onze groep sterk en snel genoeg en hebben wij bijna al onze vruchten kunnen bewaren!
Aangezien kabouter Malade net naar de dokter was... (plots verdwenen uit het bos...) besloten wij om in onze klas een herfsttafel te maken met daarin zijn bedje om te rusten en heel veel mooie herfstvruchten.
 Alle zakjes maakten wij leeg om de herfsthoek helemaal klaar te maken! Nu alleen nog wachten tot kabouter Malade naar onze klas komt...!

 Er werden allerlei mooie verslagjes gemaakt over deze sfeervolle voormiddag!






 Wie niet kan wachten tot de volgende vriendjesverhalenkrant af is... mag zeker als is komen neuzen op de verschillende borden in onze klas, of in de bakjes van de 22 kabouters!!!

DANKJEWEL voor de hulp lieve ouders! Zonder jullie was dit niet gelukt!