dinsdag 19 januari 2010

yoga/projectafsluiting 4 febrauri/welkom Robin

Vrijdag kwam Griet Yoga geven in de klas. We deden de zonnedans en zongen leuke liedjes. Vandaag werkten we verder aan de zonnedans, we versierden terwijl we zongen een tekening met gekartelde lijnen.
DANKUWEL GRIET

We maakten vandaag moeilijke oefeningen waarbij we woordjes moesten splitsen. Het lukte al behoorlijk goed.
a-stro-naut
ruim-te-we-zen
ra-ket
...

Tijdens de praatronde werd onder andere het volgende verteld...
"Ik heb bij mijn thuis een raket laten opstijgen. Eerst hebben wij water in een fles gedaan, dan er een andere fles aan gemaakt, we moeten er heel veel lucht in blazen en toen vloog de fles in de lucht." (Quinten)
"Ik heb een boek bij waarin we kunnen knutselen over de ruimte" (Elise)
"An heeft een boek naar onze klas gebracht met vormen uit de ruimte; bolvormen, buisvormen, vierkante vormen, veelzijdige vormen, enz. (Maite)
...

Gisteren besproken we al een paar ideetjes voor onze projectafsluiting die op 4 februari zal doorgaan. Vandaag begonnen enkele kleuters zich zelfs al voor te bereiden.
Eva, Rube en Ayse werkten aan een toneeltje. Drie ruimtewezens komen van de planeet mercurius en zijn plots op aarde beland. Ze vinden het hier heel erg gek op aarde, en of ze hier kunnen blijven... dat weten we nog niet!

Vandaag kwam Robin een dagje naar onze klas. Hij kwam eens kijken wat wij allemaal deden, en wie er in ons klasje zit. Robin zit nu nog in een andere school maar komt misschien binnekort naar onze klas.
"Ik vind dat Robin nu al moet blijven voor altijd" (Rube)
"Robin kon alles al heel snel vandaag, hij wist al heel veel" (Idun)
...
Je bent welkom Robin!

Vrijdag Zwemmen

Vrijdag gaan wij zwemmen. Wij zijn rond 13u aan het zwembad.
Wie wil ons graag helpen?