vrijdag 8 februari 2013

Een kijkje in de klas; Hoera Linus is geboren!

"Hoe ziet een cactus er uit?" was één van de onderzoekjes deze week! Wij keken, voelden, ruikten aan de cactus... en maakten een cactus na in klei!

Ondertussen werd er ijverig gewerkt aan supporterborden en affiches voor de veelbelovende zeepkistentocht...




Wij zochten op wat cactussen nodig hebben... en kwamen terecht in de:
woestijn!
Om het nog wat duidelijker te maken gingen wij op zoek naar houten lettertjes 'cactus' 'zand' 'woestijn' enz. Wij plaatsten die bij de cactussen en de woestijnvogel... in onze omgetoverde zandbak!


Ook het onderzoek 'Wat is het verschil tussen een dinotand en een mensentand' kwam uit de praatronde! Een dinotand is uiteraard scherper, maar heeft ook een hele andere vorm. Logisch.. want die eet nl. ook ander voedsel dan wij...! En hoe onze tand er dan uit ziet? Dat vonden wij ook, maar willen wij zeker en vast ook nog eens in detail bevragen bij de tandarts!
Wij vonden intussen een tandarts die ons graag wil ontvangen, na het kamp brengen wij daar een bezoekje! Dankjewel voor jullie medewerking!

En nog meer 'go go go - borden' voor de tocht!


En het ongelooflijk goede heuglijke nieuws;
... is geboren! PROFICIAT AAN DE OUDERS VAN LINUS, JEF EN DE HELE FAMILIE!


Wij maakten een mooie kaart voor Linus, en zijn fiere grote broer! Hij deelde met veel enthousiasme de in de praatronde aangekondigde... verrassingen! DANKJEWEL!





Hopelijk geraakte de kaart ondertussen via... de bomma... bij de kersverse ouders van Linus!!!