woensdag 16 maart 2016

Een kijkje in de klas; Wat is er aan de hand in Viesvuilland? + Hulp gezocht op vrijdag.

Maandag bracht de prinses uit Viesvuilland een bezoek aan onze klas. Ze vertelde ons over het grote probleem in haar land... en vroeg om hulp! Uiteraard lukte het ons om haar probleem beetje bij beetje... samen op te lossen! Wij kiezen voor een schone speelplaats, zonder afval! 
Wij namen meteen een kijkje hoe wij het probleem van al die snoep- en koekpapiertjes in onze school oplossen. Wij bestellen al onze koeken in één keer zodat wij veel minder papiertjes en verspilling hebben. 

 Met het golfset van de spelotheek gingen wij ijverig aan de slag!

 Gwendolyn bracht een prachtig elfenkaarsje mee naar de klas! Zo wordt de praatronde nog gezelliger!
 Al is het soms ook wel spannend in de kring... Wij maakten illustraties met pastelkrijt bij het spannende gedicht dat wij samen maakten.


 Ook met de water- en zandbak... die ondertussen meer één modderbak is geworden experimenteren wij volop!

 Hier en daar groeit al een klein pompoenplantje. Binnenkort verplanten wij deze naar buiten... en even later: smullen maar! Cassius en Wannes bedachten het idee om naamkaartjes te maken om bij deze vruchten te plaatsen. Zo kunnen wij ons niet meer vergissen!
 Sven werkt ijverig aan de letterbakjes, dankjewel Sven!
 En op de I-pads doen wij de opdrachten voor de oudste kleuters!

 Deze keer konden wij niet samen naar de bib, omwille van de jeugdboekenweek.
Gelukkig werd de stapel wel vernieuwd... verrassing! Zoveel nieuwe bibboekjes in onze klas!

 "Wie maakt er een muur die steviger is dan de kracht van de bewegende bal van Tibet?" Een grote onderzoeksvraag... voor twee grote werkers!


 Met Selien speelden wij weer wat spelletjes en maakten wij opdrachten om knap te oefenen!

 En ook Sari was deze week van de partij! Op dinsdag ging ze in de klas aan de slag met verf...en heel wat andere materialen. Behangerslijm, zand, verf, enz. zorgde voor leuke texturen op onze kleurrijke kunstwerkjes!

 1 2 3! Gelukt! Knap gedaan jongens!
 Aan de computer spelen sommige vriendjes stiekem 'computermeesterspelletjes' van het eerste leerjaar...!
 In de grote zaal organiseerden wij samen een petanquewedstrijd met de balletjes van de spelotheek. Welke groep zijn bal ligt dichtbij? Welke wat verder? Hoeveel stappen denk je dat deze verder ligt? Wie heeft de eerste plaats? Met behoorlijk wat verdoken...rekenwerk maken wij er een super leuk klasspel van!
 En ook Leonie wil een klasuitdaging aangaan. Ze meet wie met haar ballon het verste kan gooien. Voor elke stap wordt één streepje getrokken én vervolgens schrijft ze samen met Cassius neer welk cijfer daar bij hoort. Tibet en Cassius maken een medaille voor de winnaar...! Wordt vervolgd!
 Tibet is dit weekend naar het carnaval geweest. Er viel heel vele op zijn hoofd en er was super lekker eten. Hij wil er graag een dramawerkje over maken, deze fiere dames helpen hem!
 We luisteren naar het mooie sprookje, samen met de klas van An!
 Wat een boeiende start van de week weer!

Vrijdag trekken wij er weer samen op uit, maar wij zijn voor dit stadsspel nog op zoek naar minstens 2 helpende handen!