donderdag 2 juni 2016

Een kijkje in de klas; Nog (minder) dan 20 dagen... en het is zomer!!!

 In de bouwhoek gingen Barre en Thomas aan de slag met het onderzoekje 'Welk voertuig rijdt/draait het langst?' Op het scoreblad noteren ze de verschillen!
 Oeps, één van de elfjes wordt plots ziek! Dramawerk ten top in de poppenhoek!
 En de prinses van Fala ontdekt: een houten huis! Er wordt een poppenkastverhaal gemaakt op maat van...de blok! Vrijdag gaan wij ook echt kijken naar de opbouw van Thomas zijn houten huis!

 Een paar vriendjes werkten aan de houten schijf met de toverpotloden. Allerlei mooie vormen, rechte en gebogen lijnen, gekruiste tekens, enz. komen tevoorschijn!
 Jef ontdekt dat de pompoenpitten helemaal klaar zijn om te planten in de tuin! Doen dus!
 Maandagavond komt de mama van William voorlezen uit een super groot haaienboek! DANKJEWEL



 Dinsdagochtend duiken wij met veel plezier voor de laatste keer het water in! Meer dan de helft van onze klas kan intussen zwemmen! Dat verdient een grote pluim!



 En of dat zwemmen in het water ons moe kon maken... in tegendeel!
Wij dansen er op los samen met Joyce en Dimmi terwijl wij de schooldans van de happening oefenen!

Nog meer houten knutselwerk...!
 Een geheime diamantenwinkel....
 Een beeldwerkje in het boek van Tessa of een verslagje van de film Junglebook, die Billie-Roos ging kijken! Mowgli, Baloe de bruine beer, de slang, iedereen komt er in aanbod!

 Deze week was het de beurt aan Samir en Lucy om in onze klas kennis te komen maken! Dat liep van een leien dakje...! Deze twee dappere vriendjes zijn helemaal klaar om volgend jaar naar onze klas te komen!
 Nog meer bezoek! Ilse bracht een prachtige noten- of bellenbak mee naar onze klas! Wij kunnen er zelf partituren en muziek mee maken! Wauw seg, Ilse toonde ons hoe het moet... en wij mogen hem één weekje lenen! Dankjewel Ilse!


 Die noten zorgen alleen maar voor nog meer plezier in onze klas!
Pascale opende haar koffer en wat zat er in? Un violon!
 Wij beluisterden een stuk muziek en leerden er weer wat woorden bij! DANKJEWEL Pascale!

 Tijdens de buitenweek maakten wij zelf allerlei mooie woorden die bij de tuin horen. Eddy ging ijverig aan het werk... en maakte deze woorden in hout! Elke dag komt er nu een nieuw woord tevoorschijn in de klas...dat wij samen ontcijferen! Al lukt het lezen van die letters voor velen al behoorlijk goed!


 Nog meer lettertjes werden er gelezen...door deze vriendjes. Velen van hen zaten vorig schooljaar of het jaar daarvoor nog in ons klasje en nu staan ze daar al fier met hun boek! PROFICIAT lieve lezers!



 Genietend luisteren wij naar de verhalen van onze vrienden uit de lagere school!

En dit kan gelukkig ook buiten. Wannes en Jasper maakten samen een aftelkalender want de zomer is nabij! Elke dag zetten wij een stipje én dan... is het eindelijk zover!