zondag 29 januari 2012

Op bezoek bij Axl in het ziekenhuis

Tijdens de praatronde vertelde Axl al verschillende keren over zijn gal en zijn milt die niet echt doen wat ze moeten doen... Om Axl te genezen van die zieke kwaaltjes was het dringend nodig om hem te opereren. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk... want zo een operatie kan pijn doen en dan moet je een paar nachten in het ziekenhuis verblijven...

Zondagnamiddag bracht ik een bezoek op de kamer van Axl in Gasthuisberg.

Vrijdagmiddag kwamen ze Axl halen om hem vervolgens naar de operatiezaal te brengen. Niet alleen Axl ging mee... maar ook 'kleine luierd' zijn knuffelbeer werd klaar gemaakt voor de operatie!
Vrijdag na de operatie kwam hij aan op zijn kamer. Van zo een operatie wordt je erg moe... Op zijn buik zijn overal plakkertjes te zien van de wondjes die zijn gemaakt om in zijn buikje te kunnen 'werken'.


Dit zijn de galsteentjes die uit Axl zijn gal werden gehaald en hem voor de operatie heel veel pijn deden...

Gelukkig zitten ze nu in een potje... en niet meer in zijn buik!



Axl is heeeeeeel erg flink geweest tijdens de operatie en ook na de operatie ligt hij net zoals beertje luiert flink te rusten in zijn ziekenhuisbed.


Op de kamer komt de verpleegster kijken hoe het gaat met Axl. Zij doet een bloedafname om te kijken af alles oké is. Ze wil weten of de waarden van de bloedplaatjes niet te hoog zijn zodat er zeker geen klontertjes meer kunnen aangemaakt worden.


Hij kon twee dagen en twee nachten niets eten of drinken... maar kijk eens...

Zijn eerste boterhammetje smaakt wel heel erg lekker. Dat is een heel goed signaal want nu begint zijn buikje weer stilletjes terug te werken.


Hij kan zelfs al een keertje uit bed en ziet hoe groot het ziekenhuis is. In de verte komt papa eraan... hij komt natuurlijk ook net zoals tante's, nonkels, oma's en opa's Axl bezoeken. Mama is de hele dag op de kamer en slaapt zelfs naast Axl op een bedje!


En zelfs al een beetje voorzichtig spelen... lukt. Wat kan je goed met de trein rijden op deze 'rails'.


Als Axl zich beter voelt... telt dat natuurlijk ook voor de fiere papa!




Rust maar flink uit Axl zodat je weer snel kan genezen.

We missen je in het klasje maar zullen veel aan je denken!


VEEL BETERSCHAP